Kevin Schijven Kevin Schijven
05/01/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2022 17:15

NFT marktplaats OpenSea is $13,3 miljard waard na investeringsronde

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT marktplaats OpenSea is $13,3 miljard waard na investeringsronde

Foto: FellowNeko / Shutterstock.com

De non-fungible token (NFT) markt wakkert weer aan. Onlangs bleek al dat OpenSea, de grootste NFT marktplaats ter wereld, weer een enorme stijging ziet qua handelsvolume.

Op 5 januari kondigt OpenSea aan dat het platform maar liefst $300 miljoen heeft opgehaald in een nieuwe financieringsronde:

De NFT marktplaats wordt nu geëvalueerd op maar liefst $13,3 miljard waarmee het een van de meest waardevolle bedrijven is in de wereld van cryptocurrency. Paradigm en Coatue leidde de investeringsronde.

OpenSea werd al in 2017 opgezet door Devin Finzer en Alex Attalah op Ethereum (ETH), lang voordat de NFT markt explodeerde. Toch werd het handelsplatform pas afgelopen zomer populair, maar het haalde toen snel alle concurrenten in qua volume.

Nieuw Nederlands crypto project groeit als kool en gaat voor meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Handelsvolume naar nieuw record

In de tweede helft van 2021 nam het volume weer flink af en koelde de rage iets af. De laatste weken schiet het volume echter weer naar nieuw records. Volgens gegevens van Dune Analytics bereikte OpenSea een handelsvolume van $3 miljard in december. Dat was nog net onder het record uit augustus, maar in de eerste dagen van dit jaar staat het maandelijkse volume al boven $1 miljard. De kans is dus zeer groot dat dit record wordt doorbroken.

Het stijgende volume lijkt enigszins te maken te hebben met de rage omtrent de Bored Ape Yacht Club en de Mutant Ape Yacht Club. Beroemdheden als Eminem kochten recent een Bored Ape NFT en een Mutant Ape NFT werd zelfs voor $6 miljoen verkocht.

OpenSea meldt in het persbericht dat het bedrijf de investering zal gebruiken om het platform verder te ontwikkelen. Ook om de beveiliging en klantenservice te verbeteren, om meer in NFT en Web3 te investeren en om nieuw personeel aan te nemen.

Finzer, medeoprichter van OpenSea, zegt: “als je dacht dat 2021 het “jaar van de NFT” was, zal 2022 je verbazen.” Desondanks krijgt de NFT-wereld ook steeds meer kritiek. Niet iedereen ziet dezelfde waarde in deze zogenaamde digitale schaarste.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie