Kevin Schijven Kevin Schijven
04/01/2022 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2022 19:10

OpenSea breekt records, kocht Dave Chappelle ook een NFT?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
OpenSea breekt records, kocht Dave Chappelle ook een NFT?

Foto: Spyro the Dragon / Shutterstock.com

De non-fungible token (NFT) rage lijkt langzamerhand weer aan te slaan, in elk geval omtrent de Bored Ape Yacht Club (BAYC) en de Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

Gisteren was nog in het crypto nieuws te lezen dat de beroemde rapper Eminem een Bored Ape NFT kocht voor bijna een half miljoen aan ethereum (ETH). Later op de dag kwam naar buiten dat een Mutant Ape NFT voor maar liefst $6 miljoen werd verkocht.

Ondertussen waagde ook de bekende stand-up comedian Dave Chappelle zich aan deze opkomende markt en kocht een Bored Ape NFT. Hij kocht naar verluidt Bored Ape #8343 voor 99 ETH ter waarde van zo’n $371.000.

Houd er rekening mee dat deze aankoop niet door Chappelle zelf is bevestigd. Volgens dezelfde bron heeft ook Britney Spears een Bored Ape gekocht. Wederom is dat dus niet bevestigd.

Bizar: Deze mensen zijn vergeten dat ze crypto-miljoenen hebben
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

OpenSea volume stijgt naar nieuw record

Wat wel bevestigd is, is dat deze NFT hype weer een enorme stijging aan volume zorgt op OpenSea, de grootste NFT marktplaats ter wereld. Na de zomer nam het volume flink af op OpenSea, maar volgens journalist Colin Wu bereikte OpenSea in december toch weer een volume van meer dan $3 miljard, net onder het record uit augustus.

Wu meldt verder dat op 2 januari een nieuw dagelijks record qua volume werd bereikt van maar liefst $240 miljoen. Volgens gegevens van Dune Analytics, opgezet door ‘Rchen8’, werd dat record gisteren doorbroken en kwam het dagelijkse handelsvolume al boven $255 miljoen uit. Aangezien in de eerste drie dagen van dit jaar het volume op OpenSea al op bijna $670 miljoen uitkomt, lijkt de kans groot dat deze maand ook het maandelijkse record wordt doorbroken.

Gisteren kondigde zelfs Samsung aan dat het NFT’s wil ondersteunen. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant wil het dit jaar mogelijk maken om NFT’s direct vanaf een smart TV van Samsung te kopen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie