Roy van Krieken Roy van Krieken
14/01/2022 15:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2022 15:22

Bijna 20.000 ethereum vernietigd in 24 uur tijd, een record

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bijna 20.000 ethereum vernietigd in 24 uur tijd, een record

Foto: Visual Generation/Shutterstock

Sinds de London hard fork en daarbij horende EIP-1559 update op het Ethereum netwerk wordt er voor elke transactie een bepaalde hoeveelheid ether (ETH) tokens permanent verwijderd uit de circulatie. Dit ‘ether burning’ proces had als doel om het totale aanbod van ether tokens te verminderen. Het lijkt erop dat deze update zijn werk uitstekend doet. Een paar dagen geleden werden er zelfs meer tokens vernietigd dan ooit tevoren.

AI supermunt is een feit: crypto-fusie goedgekeurd, lancering nabij
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ether burning

Op 10 januari 2022 werden er 19.424 ether tokens vernietigd binnen 24 uur tijd, zo blijkt uit data van Watch The Burn. Dat is het hoogste aantal ooit. Het vorige record werd gezet ergens halverwege oktober van het vorige jaar. Destijds stond dit record op slechts 16.000 vernietigde ether tokens in 24 uur tijd.

In totaal is er al ongeveer 1,5 miljoen ETH verbrand. Deze tokens hebben vandaag de dag een marktwaarde van maar liefst $4,8 miljard. Deze miljarden zijn voor eens en altijd uit de circulatie van het Ethereum netwerk verwijderd.

Dat er de laatste tijd enorm veel ether tokens vernietigd worden heeft alles te maken met het hoge handelsvolume op het Ethereum netwerk. De laatste tijd worden er enorm veel transacties verwerkt op het netwerk dat eveneens voor hoge gas fees zorgt. Door de EIP-1559 update  wordt een deel van deze gemaakte transactiekosten vernietigd. Vooral de non-fungible token (NFT) en decentralized finance (DeFi) zijn verantwoordelijk voor een groot deel van dit volume.

NFT’s

NFT’s zijn de laatste tijd helemaal de rage. Doordat veel NFT platformen draaien op het Ethereum netwerk zorgt de populariteit van NFT’s voor een hogere activiteit op dit netwerk. NFT marktplaatsen zoals OpenSea zijn daarom verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de vernietigde ether tokens.

In november was al te zien dat alleen OpenSea verantwoordelijk was voor 10% van alle ether tokens die tot dat moment vernietigd waren. Dit getuigt uiteraard van de enorme populariteit van de NFT sector op het moment.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie