Roy van Krieken Roy van Krieken
15/11/2021 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2021 17:05

NFT marktplaats OpenSea verantwoordelijk voor 10% van alle vernietigde ether (ETH) tokens

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT marktplaats OpenSea verantwoordelijk voor 10% van alle vernietigde ether (ETH) tokens

Foto: Primakov/Shutterstock

De populaire non-fungible token (NFT) marktplaats OpenSea doet de laatste paar maanden goede zaken. Doordat de NFT sector dit jaar explodeerde wist OpenSea mijlpaal na mijlpaal te bereiken. Onlangs werd zelfs bekend dat de marktplaats een totaal handelsvolume van maar liefst $10 miljard had bereikt. Doordat de marktplaats op het Ethereum (ETH) netwerk draait is OpenSea zelfs verantwoordelijk voor een groot aandeel van de vernietigde ether tokens.

‘Crypto detective’ wil memecoin slachtoffers niet helpen na scam
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

OpenSea

Sinds de EIP-1559 update van het Ethereum netwerk wordt een deel van de gemaakte transactiekosten op het netwerk vernietigd in plaats van dat dit uitgekeerd wordt aan de ethereum miners.

Volgens data van ultrasound.money zijn er op dit moment al meer dan 892.000 ether tokens vernietigd.. Meer dan 10% hiervan is afkomstig van transacties op de OpenSea marktplaats. Hiermee is OpenSea de grootste drijfveer achter het vernietigen van ether tokens.

In totaal heeft OpenSea iets meer dan 100.000 ether tokens vernietigd. Dit heeft vandaag de dag een marktwaarde van maar liefst $400 miljoen. Voor de EIP-1559 zou deze $400 miljoen aan ETH zijn uitgekeerd aan de miners en op de markt zijn beland.

Ook de decentrale exchange Uniswap en de Tether stablecoin zijn grote verbranders van ether tokens. Opmerkelijk is dat ethereum transacties zelf slechts op de tweede plek staan met iets meer dan 86.000 vernietigde ether tokens.

Advertentie

Ethereum ‘burning’

Dat de EIP-1559 update van het Ethereum netwerk enorm veel invloed heeft gehad is inmiddels wel duidelijk. Het netwerk heeft zelfs al regelmatig periodes van deflatie laten zien. Voor de toekomst van de koers van ethereum is deze ontwikkeling erg positief te noemen.

Op dit moment komen er jaarlijks 5,4 miljoen nieuwe ether tokens bij. In diezelfde periode worden er door het ‘burning proces’ 3,2 miljoen tokens vernietigd. De update zorgt er dus voor dat de hoeveelheid nieuwe ether tokens meer dan gehalveerd wordt.

In de toekomst zal hier echter nog een schepje bovenop gedaan worden. De Ethereum 2.0 update zal er namelijk voor zorgen dat de beloningen voor miners drastisch naar beneden geschaald worden omdat er wordt verhuisd van een proof-of-work consensus model naar een proof-of-stake consensus model. Hiermee heeft het netwerk de potentie om op de lange termijn deflatoir te worden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie