Kevin Schijven Kevin Schijven
28/01/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2021 12:22

Ethereum (ETH) Foundation gaat samenwerken met Reddit, wat gaan ze doen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) Foundation gaat samenwerken met Reddit, wat gaan ze doen

Foto: leksiv/Shutterstock

De Ethereum (ETH) Foundation gaat samenwerken met de populaire sociale mediawebsite Reddit. Het nieuws werd aangekondigd door het Crypto team van Reddit op 26 januari, meldt Aya Miyagotchi van de Ethereum Foundation:


Met deze samenwerking wil Reddit zijn toewijding aan blockchain-technologie vergroten en de onafhankelijkheid die deze technologie geeft naar miljoenen Reddit gebruikers brengen. Het persbericht meldt dat Reddit maar liefst 50 miljoen dagelijkse gebruikers heeft.
Tevens is het doel om de vooruitgang die geboekt wordt op schaalvergroting te versnellen zodat grootschalige applicaties als ‘Community Points’ kunnen lanceren op Ethereum. Deze schaaltechnologie zal open-source zijn en dus toegankelijk voor iedereen.
Het is de allereerste blockchain samenwerking die Reddit tot stand heeft gebracht, aldus de aankondiging. Toch begon deze samenwerking eigenlijk al vorig jaar met de ‘Great Reddit Scaling Bake-Off,’ vernoemd naar het populaire Britse bakprogramma.
Tijdens dit evenement konden mensen ideeën en demo’s inzenden hoe het eerder genoemde Community Points systeem geschaald kan worden naar de meer dan 400 miljoen maandelijkse gebruikers van Reddit.
Het Community Points systeem is een beloningsysteem om mensen die ‘kwalitatieve’ content plaatsen op Reddit te belonen met ERC-20 tokens. Er wordt momenteel hiermee geëxperimenteerd in de cryptocurrency community van Reddit alsmede die van het computerspel FortNite. Het puntensysteem draait momenteel nog op het Rinkeby netwerk maar wordt overgezet naar Ethereum.
Tevens meldt het crypto team van Reddit dat zij op zoek zijn naar programmeurs die willen helpen met het bouwen aan een gedecentraliseerd internet.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie