Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum (ETH) volgend jaar het nieuwe thuis voor Reddits puntensysteem

Ethereum (ETH) volgend jaar het nieuwe thuis voor Reddits puntensysteem

Het bekende social mediaplatform Reddit zal zijn nieuwe puntensysteem ergens volgend jaar gaan verhuizen naar de Ethereum (ETH) blockchain. Het nieuwe puntensysteem, dat op 13 mei werd gelanceerd, zal eerst op een testnet draaien.

Het puntensysteem, Community Points genaamd, wordt op dit moment nog op het Rinkeby testnet getest. Met het nieuwe systeem wil Reddit gebruikers binnen gemeenschappen, of subreddits belonen voor hun inzet. Een van de subreddits die het systeem mag gaan testen is r/Cryptocurrency.

- Advertentie -

Hun token heeft de toepasselijke naam “Moon” gekregen en is een ERC20-token. Op basis van hun bijdragen ontvangen gebruikers elke maand een aantal Moons. De punten kunnen als trofee worden beschouwd voor de inzet en kunnen daarnaast ook gebruikt worden om GIF’s of andere unieke items te ontgrendelen. Daarnaast kunnen de punten worden verhandeld tussen de Redditors.

Het is niet precies duidelijk of de Moon ook daadwerkelijk monetaire waarde hebben. Blockchain-technologie zorgt ervoor dat deze punten eerlijk en automatisch kunnen worden bijgehouden. De uiteindelijke bedoeling is dat er 250 miljoen Moon in omloop komt.

Het systeem is vrij snel gelanceerd. Pas in april ontstonden de eerste geruchten over een nieuw puntensysteem. Gebruikers kunnen hun Moon opslaan in een speciale Vault die in de Reddit iOS en Android app is geïntegreerd. Op het nieuws wordt dan ook positief gereageerd:

Als we allemaal even een momentje kunnen nemen en dit objectief kunnen bekijken. Dit is adoptie, zo ziet het eruit, het is traag, het wordt ondergewaardeerd en het wordt betwijfeld.

Als iemand me in 2017 had verteld dat over drie jaar iedereen op de subreddit r/Cryptocurrency een ETH-adres zou hebben, een ERC20-utility-token genaamd ‘Moons’ met zichtbare transactie-hashes en tips over hoe te integreren met Brave Browser die basic attention token (BAT) gebruikt, Ik had je eerlijk gezegd niet geloofd.

Ik ben geen moon boy, maar dit is ronduit bullish ontwikkelingen IMO.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.603,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.668,81 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.671,35 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.671,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.