Thom Derks Thom Derks
23/02/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2023 19:00

Spotify test nieuwe playlist functie voor NFT

icon-nft
NFT nieuws

Foto: norazaminayob/Shutterstock

Het lijkt erop dat muziekgigant Spotify bezig is met een stap naar de wereld van Web3. In een kleine pilot voor Android-gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland, test de muziekgigant momenteel zogenaamde token-enabled playlists.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat zijn Spotify token-enabled playlists?

Een token-enabled playlist is een afspeellijst op Spotify die je alleen kunt beluisteren als je een bepaalde non-fungible token (NFT) bezit. Gebruikers binnen het pilot-gebied van Spotify kunnen op dit moment hun wallet verbinden met het platform om te bewijzen dat ze de benodigde token bezitten.

De nieuwe dienst van Spotify is momenteel beschikbaar voor tokenhouders van Fluf, Moonbirds, Kingship en Overlord. Voor de komende drie maanden zijn de afspeellijsten in kwestie alleen beschikbaar voor leden van deze NFT-collecties. Zij kunnen hier toegang toe krijgen via een speciale link.

Op deze manier zet Spotify een eerste stap richting de wereld van Web3 en voegt het direct waarde toe aan de genoemde NFT projecten. Zij kunnen immers een nog sterker gevoel van gemeenschap opbouwen met hun tokenhouders door samen naar dezelfde muziek te luisteren op Spotify.

Bij Overlord zijn ze in ieder geval blij met de samenwerking van Spotify, dat slechts een beperkt aantal projecten uitkoos voor de pilot die de komende drie maanden loopt. In een reactie onder het bericht van Overlord bevestigt Spotify de samenwerking met het project.

Advertentie

Nog geen toekomstplannen

Overigens moeten we niet meteen te enthousiast worden over deze ontwikkeling. Volgens een woordvoerder van Spotify is de pilot slechts een test om te kijken of dit waarde toevoegt aan het muziekplatform. Wat dat betreft zijn er nog geen details bekend over een verdere uitrol van deze nieuwe functie op het platform van Spotify.

De streamingdienst, die wereldwijd ruim 489 miljoen gebruikers kent, experimenteerde in 2022 al met de integratie van NFT’s in het muziekplatform. In mei 2022 kreeg een kleine groep artiesten, waaronder Steve Aoki en The Wombats, de mogelijkheid om NFT’s te promoten op hun profiel.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie