Shane Kuijpers
17/12/2021 18:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2021 18:23

Ethereum NFT’s verkopen kan nu ook met Shopify

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Shopify lanceert crypto, NFT en blockchain 'tools' voor klanten

Foto: leksiv/Shutterstock

Shopify, bekend als e-commerce gigant en betalingsdiensten bedrijf, duikt steeds verder in de wereld van crypto. Shopify komt namelijk met een service die het minten, creëren en handelen van NFT’s (non-fungible tokens) mogelijk maakt. 

Shopify biedt deze nieuwe NFT diensten aan op hun platform, in samenwerking met GigLabs. GigLabs is een bedrijf wat is gespecialiseerd is in tools omtrent het creëren, minten en handelen van NFT’s. Zij doen dit met Flow (FLOW) blockchain. Op de website van Shopify is te zien dat het creëren van NFT’s ook op andere blockchains kan,. Blockchains als Ethereum (ETH), Polygon (MATIC), NEAR Protocol (NEAR).

De aankondiging van de nieuwe NFT diensten was te zien in een tweet van Shopify’s CEO, Tobias Lütke:

Het betreft overigens nog wel een beta versie. Het NFT platform zal bovendien alleen beschikbaar zijn voor Shopify Plus handelaren in de Verenigde Staten. Hoe zich dit verder gaat ontwikkelen zal nog moeten blijken.

Cryptobeurs OKX in de problemen? Oprichter vecht tegen geruchtenstroom
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitcoin betalingen op Shopify

Het lanceren van de NFT diensten is zeker niet de eerste stap die Shopify zet in de wereld van crypto. In augustus was al te lezen op Crypto Insiders dat bitcoin (BTC) betalingen op Spotify mogelijk zouden worden. Het e-commerce platform maakte dit mogelijk danzkij een samenwerking tussen Binance Pay en Alchemy Pay.

Advertentie

NFT’s populair

Dat NFT’s populair zijn op dit moment zal niet als een grote verrassing komen. Er is vrijwel dagelijks over te lezen en steeds meer grote bedrijven ontdekken de NFT wereld. E-commerce bedrijven als Shopify zitten zeker niet in de enige branche waar NFT’s populair zijn. Zo werd gisteren al bekend dat het populaire sportmerk Adidas een eigen NFT collectie gaat lanceren. De collectie zal ‘Into The Metaverse’ heten en kan gezien worden als een strategische stap van de multinational om een grotere rol in de metaverse te gaan spelen.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie