Shane Kuijpers
05/08/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2021 06:08

Bitcoin (BTC) betalingen op Shopify binnenkort mogelijk door nieuwe samenwerking Binance

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) betalingen op Shopify binnenkort mogelijk door nieuwe samenwerking Binance

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een samenwerking tussen Binance en Alchemy Pay gaat ervoor zorgen dat gebruikers van Binance Pay met bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies kunnen betalen bij partners van Alchemy Pay. Grote namen die hiertoe behoren zijn e-commerce gigant Shopify en software technologiebedrijf Arcadier.

Binance Pay is een contactloze peer-to-peer betalingsfunctie op Binance, waarmee gebruikers cryptobetalingen over de hele wereld kunnen verzenden en ontvangen. De app werd afgelopen maart gelanceerd. 

Binance is van plan om betaalopties met crypto uit te breiden en wil dit graag op steeds grotere schaal integreren. Om die reden is ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange met Alchemy Pay, een betalingsplatform die zowel met crypto als fiat werkt. Er zijn wereldwijd ruim twee miljoen gebruikers van Binance Pay die profijt kunnen hebben van dit partnerschap.

Binance heeft te maken met strenge reguleringen in veel landen wereldwijd. Vergunningen misten en overheden traden hier tegenop. Bovendien is de exchange recent ook gestopt met het aanbieden van futures in onder andere Nederland. Positief nieuws in de vorm van bijvoorbeeld deze samenwerking is dan ook welkom.

Alchemy Pay is actief in achttien landen. De integratie van Binance Pay op het platform van Alchemy Pay stelt gebruikers in staat te betalen of betaald te worden met 40 cryptocurrencies die ondersteund worden. Bitcoin en ethereum (ETH) behoren uiteraard tot deze lijst.

Cryptobeurs waar jij bepaalt maakt opmars in Nederland
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

De eigen cryptocurrency van Alchemy Pay

Het bedrijf heeft ook een eigen cryptomunt, namelijk Alchemy Pay (ACH). De munt is sinds gisteren te verhandelen op Coinbase. De koers is in de afgelopen 24 uur met bijna 100% gestegen, wat betekent dat de digitale munt in de afgelopen 14 dagen met maar liefst 1.680% absoluut de lucht in is geschoten. ACH is gebaseerd op ETH en stelt bezitters in staat om onderdeel van het ecosysteem te zijn, door bijvoorbeeld bij het bestuur te horen.

John Tan, CEO van Alchemy Pay, is positief over de samenwerking met Binance en zegt dat het ‘de praktische backbone toepassingen die ze bouwen tussen de crypto- en fiat werelden aanzienlijk uitbreidt.’ 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie