Timo Bult Timo Bult
30/07/2021 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2021 14:44

Bitcoin (BTC) futures Binance zijn verleden tijd voor Nederlanders: Belangrijke informatie voor traders

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) futures Binance zijn verleden tijd voor Nederlanders Belangrijke informatie voor traders

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

‘S Werelds grootste cryptocurrency exchange Binance stopt met het aanbieden van futures in drie Europese landen, waaronder Nederland. De beslissing vloeit voort uit de situatie waarin de exchange zich bevindt. Verschillende toezichthouders hebben Binance namelijk op de vingers getikt.

In de aankondiging valt het volgende te lezen: “Binance is van plan zijn aanbod van futures- en derivatenproducten in de Europese regio af te bouwen, te beginnen met Duitsland, Italië en Nederland.” Inwoners van deze landen kunnen geen futures accounts meer openen.

Gebruikers die op dit moment nog futures-posities open hebben staan krijgen 90 dagen de tijd om hun posities te sluiten. Het is waarschijnlijk dat later ook andere Europese landen zullen volgen.

Futures werken anders dan de spotmarkt. Op de spotmarkt vindt een transactie tussen een koper en verkoper direct plaats. Futures zijn meer een soort contracten die de koop op een later moment afwikkelen. Hiermee kunnen handelaren dus ook geld verdienen op het moment dat de bitcoin (BTC) koers bijvoorbeeld daalt. Ook kan men met margin handelen. Dat is het handelen met geleend geld waardoor de ingezette positie groter is en dus het rendement potentieel ook groter is. Dit brengt echter grote risico’s met zich mee.

Dat is dan ook een van de redenen dat Binance onlangs al de limieten voor deze hefbomen heeft teruggeschroefd naar maximaal 20x. Binance heeft onlangs meerdere stappen gezet en lijkt een volledig nieuwe weg in te slaan. Zo wil het overal ter wereld vergunningen verkrijgen en samenwerken met toezichthouders. Ook werd het dagelijkse opnamelimiet voor basisaccount flink naar beneden gebracht.

Verschillende exchanges bieden op dit moment nog steeds futures aan. Handelaren die het risico goed begrijpen kunnen bijvoorbeeld nog terecht bij FTX. Een andere exchange die zijn positie in Nederland juist vergroot is OKCoin. Die heeft namelijk onlangs een vergunning ontvangen van De Nederlandsche Bank!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie