Ivo Melchers Ivo Melchers
22/04/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2023 10:00

Vraag naar NFT´s daalt naar laagste punt in bijna 2 jaar

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Rokas Tenys

Data van analyseplatform Dune laat zien dat het aantal dagelijkse gebruikers en verkopen van non-fungible tokens (NFT’s) momenteel op het laagste punt in bijna twee jaar staat. Tijdens de vorige bullmarkt is in relatief korte tijd de markt voor NFT’s compleet opgeblazen en uitgegroeid tot een ware sector binnen de crypto-industrie. Het was dan ook geen verassing dat de bearmarkt van vorig jaar ook hard aan zou komen in deze nieuwe sector.

In het eerste kwartaal van dit jaar bleek het handelsvolume van NFT’s te zijn verdubbeld naar een totaal van $4,7 miljard. Desondanks staan we momenteel op het laagste aantal gebruikers en verkopen sinds juli 2021.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Vraag naar NFT’s historisch laag

Volgens een Dune-dashboard samengesteld door NFT-onderzoeker SeaLaunch, is het aantal unieke gebruikers op de belangrijkste NFT-marktplaatsen, waaronder Blur, OpenSea en LooksRare, de afgelopen zeven dagen gestaag afgenomen en op 19 april gedaald tot 7.805. Dit aantal unieke gebruikers op marktplaatsen voor NFT’s is sinds 31 juli 2021 niet meer zo laag geweest, toen het aantal unieke gebruikers op OpenSea en andere marktplaatsen werd geregistreerd op 7.455.

Naast het aantal gebruikers zijn de verkopen ook erg gedaald in de afgelopen zeven dagen. Uit de data van Dune blijkt dat er op 19 april 16.149 verkopen geregistreerd zijn. De laatste keer dat het aantal zo laag was, was op 9 november 2021. Destijds was het aantal verkopen gelijk aan 12.910.

Desondanks kunnen momenteel niet alle statistieken als pessimistisch geclassificeerd worden, aangezien het handelsvolume in ether (ETH) op NFT-marktplaatsen relatief stabiel is gebleven in de afgelopen 30 dagen.

Reden tot daling

Het is onduidelijk waarom het aantal dagelijkse gebruikers en verkopen een duikvlucht hebben genomen op NFT-marktplaatsen. SeaLaunch heeft aangegeven dat het hoogstwaarschijnlijk een ‘’macroscenario’’ is die de huidige situatie veroorzaakt en noemt ‘’hoge gasprijzen’’ en ‘’liquiditeitsproblemen in het belastingseizoen’’ als mogelijke oorzaak.

Gisteren kon je namelijk nog in het Ethereum nieuws lezen dat de gas fees op het Ethereum netwerk hard zijn gestegen als gevolg van de stijgende populariteit van enkele nieuwe meme-coins.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie