Erik Juffermans Erik Juffermans
07/03/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2023 16:30

Yuga Labs haalt $16,5 miljoen op met Bitcoin NFT veiling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Yuga Labs representa el 35% del volumen total de operaciones de NFT

Foto: rafapress/Shutterstock

We schreven al over de veiling van de TwelveFold collectie van Yuga Labs. Het is de allereerste Bitcoin (BTC) NFT, of ordinals, collectie van het NFT bedrijf. Van de 300 exemplaren werden er 288 geveild. De overige twaalf worden achtergehouden voor andere doeleinden. In totaal werd maar liefst 16,5 miljoen dollar opgehaald met de veiling.

Bitcoin-analisten zien herhaling van 2020, voorspellen sterke opmars
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoogste bod telt meer dan 7 bitcoin

Het hoogste bod telt ongeveer 7,11 BTC ter waarde van ongeveer 159 duizend dollar. Het laagste succesvolle bod bedraagt 2,25 bitcoin, ter waarde van zo’n 50 duizend dollar op moment van schrijven.

Michael Figge, de artiest achter de TwelveFold collectie liet zich inspireren door “de relatie tussen tijd, wiskunde en blockchain”.

“Net zoals crypto is de collectie niet lineair maar cyclisch. Met vier verschillende kleurpaletten: winter, lente, zomer en herfst. Het is een knipoogje naar het optimistisch blijven, of we nou in een crypto winter zitten of een DeFi zomer.”

NFT succes met een smetje

De veiling van de TwelveFold collectie is dus een groot succes gebleken, maar er zit ook een smetje op het hele gebeuren. De veiling kreeg namelijk hevige kritiek. Dit had te maken met de manier waarop Yuga Labs de veiling had georganiseerd. Om te bieden moest men namelijk bitcoin naar een adres van Yuga Labs sturen. Verliezende bieder zouden vervolgens hun bitcoin handmatig teruggestuurd krijgen door Yuga Labs.

Dit handmatige systeem werd door critici primitief genoemd, het zou een ‘droom voor scammers’ zijn. Dat Yuga Labs bieders op zal lichten is echter zeer onwaarschijnlijk. Het bedrijf is een van de meest toonaangevende entiteiten in de NFT wereld. De oprichter van Ordinals, het bedrijf achter NFT inscripties op Bitcoin, Casey Rodarmor, ging nog een stap verder. Hij dreigde met een boycot van Yuga Labs als het bedrijf nog een keer zoiets doet.

Er was ook lof voor de veiling van Yuga Labs. De keuze van het bedrijf om de veiling op het Bitcoin netwerk te laten verlopen werd moedig genoemd. het was namelijk veel makkelijker geweest om een netwerk als Ethereum (ETH) te gebruiken.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie