Erik Juffermans Erik Juffermans
27/10/2022 06:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2022 06:10

Zwitserse Seba Bank lanceert eerste NFT bewaardienst

icon-nft
NFT nieuws
Auge de Cardano: competencia en las cryptos de colección para Ethereum

Foto: Hassel Stock/Shutterstock

Recent zijn er steeds meer banken die crypto bewaardiensten en handelsplatformen aan hun servicepakket toevoegen. De Zwitserse Seba Bank zet deze lijn voort en maakt het als eerste bank mogelijk voor klanten om hun non-fungible tokens (NFT) te stallen. Ondanks de penibele situatie op de NFT markt, ziet de bank een grote toekomst voor NFT’s.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT’s zijn de toekomst

Het gaat hierbij om NFT’s op het Ethereum (ETH) netwerek, zoals de Bored Apes collecties en CryptoPunks. Volgens een woordvoerder van de bank is het mogelijk om alle soorten Ethereum-gebaseerde NFT’s bij de bank te bewaren, niet alleen de topcollecties.

Het bewaarplatform van de bank is bedoeld voor klanten die veiligheid willen zonder hun private keys zelf te hoeven beheren. De dienst maakt het mogelijk voor klanten om hun NFT’s te beheren via hun bankrekening. Op deze manier is het mogelijk om NFT’s te beheren net als elke andere asset bij de bank.

Seba Bank is de eerste bank die dit soort diensten voor NFT’s aanbiedt en het vertrouwen bij de bank in de toekomst van NFT’s is groot.

“We geloven dat digitale assets, waaronder NFT’s, de komende jaren meer toegepast zullen worden. Ze zullen ook meer en meer geaccepteerd worden door traditionele financiële operators.”

Deze ontwikkeling van Seba Bank komt niet uit de lucht vallen. De Zwitserse bank is al langer een toonaangevend instituut wat betreft crypto adoptie. Vorig jaar kreeg de bank al officieel toestemming van de Zwitserse financiële autoriteiten om crypto bewaardiensten aan te bieden.

Grimmige NFT markt

De keuze van de bank om NFT’s te gaan beheren komt om een opvallend moment. De NFT markt is namelijk nog maar een sprankje van wat een niet lang geleden was. Het wekelijkse transactievolume was in september een royale 98% lager dan begin dit jaar. Ook de gemiddelde verkoopprijzen van NFT’s ervaarden een vrije val. 

Ondanks die hopeloze statistieken lijkt het aantal mensen dat een NFT bezit te groeien. Het aantal NFT-wallets groeide dit jaar van 3.4 miljoen in januari naar 6.1 miljoen in september. Ook lijken de Reddit NFT’s in de smaak te vallen en weer nieuw leven in de markt te blazen met een nieuwe piek in het handelsvolume.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement