Erik Juffermans Erik Juffermans
17/10/2022 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2022 18:15

Franse bankgigant krijgt vergunning voor crypto diensten

Nieuws
Franse bankgigant krijgt vergunning voor crypto diensten

Foto: Kiev.Victor/Shutterstock

Vorige maand maakte een van de grootste banken van Europa, Société Générale, openbaar dat het crypto diensten aan klanten gaat aanbieden. Inmiddels heeft de grote bank officieel toestemming gekregen van de Franse financiële autoriteiten om te starten met het aanbieden van deze diensten. 

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Frankrijk focust op crypto adoptie

De bank focust deze diensten vooral op institutionele klanten. Hoewel financiële instituties steeds vaker interesse tonen in het investeren in cryptocurrencies, is de drempel vaak te hoog. Ze missen de constructies om dit op een betrouwbare en bovenal toegankelijke manier te doen. Société Générale biedt nu deze betrouwbare manier en verlaagd daarmee aanzienlijk de drempel voor financiële instituties om te investeren in crypto. 

Dit nieuws komt in navolging van meerdere recente crypto ontwikkelingen vanuit Frankrijk. In mei verzekerde Binance zichzelf van officiële goedkeuring van de Franse autoriteiten om crypto bewaar en handel diensten te verlenen in het land. Dat maakt Frankrijk het eerste Europese land dat Binance deze licentie gaf. Enkele weken geleden werd ook Crypto.com aan het lijstje van geautoriseerde crypto platformen in Frankrijk toegevoegd.

Al het gunstige crypto nieuws vanuit Frankrijk lijkt geen toeval te zijn. De franse regering is zeer actief bezig om een sterk infrastructuur voor crypto op te bouwen. Internationale crypto platformen herkennen dit en er wordt veel geïnvesteerd in de Franse crypto industrie. 

Banken zetten in op crypto

Société Générale is niet de eerste grote bank die grote stappen maakt in hun crypto beleid. Zo lanceerde de oudste bank van Amerika, BNY Mellon, vorige week haar bewaardienst voor crypto. De Amerikaanse bank staat bekend als een custody bank. De bank focust dus vooral op het beheren van financiële assets van klanten. BNY Mellon beheert maar liefst $43 miljard dollar voor investeerders wereldwijd. De bank is daarmee officieel de grootste custodian ter wereld.

Ook DBS uit Singapore, de grootste bank uit Zuidoost Azië, maakt recent grote stappen in hun crypto beleid. De bank is daarmee een van de meest toonaangevende financiële instituties in de wereldwijde crypto adoptie race. Ook het Braziliaanse Nubank, een vooraanstaande Zuid Amerikaanse bank, kwam recent in het nieuws met de lancering van een eigen crypto handelsplatform.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie