Ivo Melchers Ivo Melchers
04/07/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2023 16:30

Zwitserse voetbalbond en grote bank betreden cryptoland

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Ink Drop

Credit Suisse, de Zwitserse bank dat eerder dit jaar werd overgenomen door UBS, slaat de handen ineen met de Zwitserse voetbalbond, Swiss Football Association (SFA), om de wereld van Web3 te betreden. Specifiek wordt er een non-fungible token (NFT) collectie uitgebracht ter ondersteuning van het vrouwenvoetbal.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum NFT’s voor Zwitserse vrouwenvoetbal

Gisteren kondigde Credit Suisse de stap tot de crypto wereld aan middels een persbericht. Hierin werd vermeld dat de collectie zal bestaan uit een totaal van 756 NFT’s die vanaf 11 juli gekocht kunnen worden via CSX, de applicatie voor digitaal bankieren van Credit Suisse.

De collectie, gemint op de blockchain van Ethereum (ETH), bevat een reeks digitale portretten van de leden van het Zwitserse nationale damesteam. De NFT’s zullen te koop zijn in drie pakketen, variërend van 150 tot 10.000 Zwitsere frank – ongeveer 167 tot 11.000 dollar. Deze pakketten hebben bijbehorende voordelen, waaronder een fysiek exemplaar van de NFT, een meet & greet met de spelers en een gesigneerd shirt.

De betaling is uitsluitend mogelijk in Zwitserse franken via automatische incasso en de NFT’s worden veilig opgeslagen in de CSX app.

Alle opbrengsten van de verkoop worden gedoneerd aan het vrouwenelftal, evenals aan andere organisaties die zich inzetten voor het versterken van vrouwelijke voetballers.

Sandra Caviezel, hoofd partnerschappen en sponsoring bij Credit Suisse, gaf in het persbericht aan dat ze ernaar uitkijkt om NFT´s te gebruiken als financieringsmechanisme om de groei van het Zwitserse vrouwenvoetbal te stimuleren.

Eenvoudige toegang tot crypto wereld

Met de lancering van de NFT´s onderstreept Credit Suisse zijn innovatieve capaciteit op de Zwitserse markt voor digitale activa. In deze eerste stap werd het aanbod ontworpen om eenvoudig en klantvriendelijk te zijn om ervoor te zorgen dat een brede Zwitserse klantenbasis toegang heeft tot de innovatieve wereld van digitale activa.

Je kunt met overtuiging stellen dat de barrière die vaak gepaard gaat met de toegang tot Web3 volledig weggenomen is met de lancering van deze NFT collectie. Gebruikers hebben geen eigen wallet en crypto nodig om een NFT aan te schaffen en de opslag ervan wordt tevens volledig geregeld door de applicatie van Credit Suisse zelf.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement