Rico Engelbarts
25/07/2018 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2018 17:00

Nieuwe crypto FinTech “40 under 40”-lijst van Fortune

Nieuws
nieuw_fintech_40_under_40_lijst_forbes_crypto

Waar het Amerikaanse tijdschrift Fortune vorige week nog haar jaarlijkse prestigieuze  “40 under 40”-lijst publiceerde, heeft het nu ook voor het eerst een speciale versie van de lijst gemaakt die specifiek op crypto gericht is. Waar vorige week de meest invloedrijke personen van jonger dan 40, geranked werden, bestaat “The Ledger 40 under 40” uit jongeren die voorop lopen op het gebied van financiën en technologie (FinTech).
De lijst is opgedragen aan innovators die aan het roer staan van de “financiële revolutie” die ingeluid wordt door cryptocurrencies, blockchain-technologie en andere distributed ledger-technologieen.
In de lijst van vorige week, waren er voor het eerst meerdere mensen uit de crypto-wereld terug te vinden. Brian Armstrong, mede-oprichter en CEO van Coinbase, stond op de 20ste plaats op de lijst, en Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, was terug te vinden op de 22ste plaats. Ook Vlad Tenev en Baiju Bhatt, oprichters en co-CEO’s van Robinhood, werden genoemd in de lijst op de 24ste plek.
Niet geheel verrassend staat Brian Armstrong bovenaan in de lijst van “The Ledger 40 under 40”. Volgens Fortune heeft Armstrong met zijn Coinbase “crypto de mainstream in geslingerd”.
De “skinny visionair” Vitalik Buterin, die vorige week voor de derde keer terug te vinden was in de lijst van meest invloedrijke jonge personen, bekleed op de FinTech-lijst de tweede plaats.
Op de derde plek staat Jihan Wu, die vorige week absent was op de lijst van Fortune. Wu is de mede-oprichter en co-CEO van Bitmain, de meest waardevolle onderneming van de crypto-industrie die deze maand haar uitbreidingsdrift demonstreerde door een groot kantoor in de Silicon Valley te betreden en haar onderzoekscentrum in Israel versterkte met 40 nieuwe medewerkers.
Andere bekende namen op de lijst zijn onder meer de Winklevoss-tweeling (Gemini), Roger Ver (Bitcoin Cash) en Dan Larimer (EOS)
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement