Ivo Melchers Ivo Melchers
05/04/2023 15:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2023 15:31

160 miljoen dollar van Terra werknemers in beslag genomen

Nieuws
Hace poco más de una semana, se podía leer en las crypto noticias que el infame fundador del ecosistema Terra (LUNA), Do Kwon, había sido detenido en Montenegro. Al parecer, intentó salir del país con documentos falsos, según informó entonces el ministro del Interior de Montenegro. No fue una persecución fácil, ya que llevaba escondido desde el dramático colapso de Terra en mayo de 2022.

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Alle drama rondom de ineenstortirng van het Terra (LUNA) ecosysteem is sinds twee weken nieuw leven ingeblazen toen de oprichter Do Kwon werd opgepakt in Montenegro. Sindsdien wordt het crypto nieuws overspoeld met nieuwe wendingen in deze zaak.

Het parket van het zuidelijke district van Seoul heeft nu naar verluidt voor ongeveer $160 miljoen aan activa in beslag genomen van acht mensen die betrokken zijn bij de ineenstorting van Terraform Labs, waaronder mede-oprichter Daniel Shin.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

$160 miljoen van Terra werknemers

Het Zuid-Koreaanse nieuwscentrum KBS liet op 3 april middels een rapport weten dat autoriteten voor ongeveer 210 miljard won – $160 miljoen op het moment van publicatie – aan eigendommen in beslag hebben genomen die verband houden met voormalige Terra-werknemers. De inbeslagneming was voornamelijk in de vorm van onroerend goed.

Officieren van justitie namen naar verluidt de controle over huizen en eigendommen van voormalig terra-vicepresident Kimo Mo en een niet nader genoemde directeur ter waarde van respectievelijk ongeveer $60 miljoen en $31 miljoen.

De acties van de aanklagers zouden gericht zijn op het voorkomen dat voormalig Terra-werknemers activa van de hand deden in een poging om ervoor te zorgen dat ze deel zouden uitmaken van een mogelijke strafrechtelijke procedure. In november namen de autoriteiten soortgelijke maatregelen door beslag te leggen op het huis van Shin in Seoul, maar naar verluidt onderzoeken ze nog steeds andere bezittingen die verband houden met de mede-oprichter van het gefaalde project.

Het rapport vermeldde niet dat er beslag is genomen op cryptocurrencies als onderdeel van het onderzoek.

Advertisement

Eerder nieuws omtrent Terra

Kwon werd op een vliegveld in Montenegro opgepakt, omdat hij met vervalste papieren het land probeerde te verlaten. Enkele uren laten werd de beruchte oprichter aangeklaagd vanuit de Verenigde Staten voor meerdere vormen van fraude. Men wilt hem nu voor een periode van 30 dagen vasthouden, maar Kwon is hiertegen in beroep gegaan. Zowel de VS als zijn thuisland Zuid-Korea hebben om uitlevering gevraagd, maar dit zal pas overwogen worden nadat hij in de rechtbank van Montenegro is verschenen.

Enkele dagen geleden kon je tevens lezen dat een rechtbank in Zuid-Korea het verzoek om een arrestatiebevel uit te vaardigen voor mede-oprichter Shin had afgewezen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement