Gijs Ooijen Gijs Ooijen
16/03/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2023 20:00

‘Amerikaanse overheid wil crypto tot stoppen dwingen’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
'Amerikaanse overheid wil crypto tot stoppen dwingen'

Foto: Matt Benzero/Shutterstock

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest over de crypto industrie en de regelgeving daaromheen. Voormalig hoofd van de OCC, Brian Brooks, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente sluiting van enkele banken en gelooft dat dit onderdeel is van een grotere trend om de crypto industrie te verstikken.

Rusland gebruikt crypto stablecoin USDT tegen wereldwijde sancties
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Banken sluiten hun deuren

Voormalig hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) Brian Brooks heeft zijn bezorgdheid geuit over de crypto industrie. Hij gelooft dat de regelgevers van de Biden administration bezig zijn met wat hij Operation Choke Point 2.0 noemt, waarmee ze crypto willen afsluiten. Brooks denkt echter dat de crypto industrie niet zo gemakkelijk te sluiten is als sommigen denken.

Vorige week kondigde Silvergate Bank aan dat het “vrijwillig zal liquideren” en sluiten, gevolgd door Silicon Valley Bank die werd gesloten door de California Department of Financial Protection and Innovation, en Signature Bank die werd gesloten door New York State banking regulators. Deze banken zijn volgens Brooks het doelwit van regelgevers die een signaal willen afgeven dat uiteindelijk de crypto industrie zal verstikken. Brooks is echter overtuigd dat de crypto industrie niet zo gemakkelijk te stoppen is.

Advertentie

Crypto regulering en samenwerking

Brooks gelooft dat kleinere banken zullen opstaan om samen te werken met cryptobedrijven, maar het zou beter zijn als grotere banken met beter risicomanagement de sector bedienen. Hij is er zeker van dat regelgevers samenwerken om de crypto industrie in te perken. Brooks benadrukt dat de regulering van crypto noodzakelijk is, maar dat het belangrijk is dat er samenwerking plaatsvindt tussen regelgevers en bedrijven binnen de sector. Dit is de enige manier om de crypto industrie te laten groeien en te floreren.

Brian Brooks is een belangrijke stem in de crypto industrie en zijn bezorgdheid over Operation Choke Point 2.0 lijkt niet zonder reden. Het is belangrijk dat regelgevers en bedrijven binnen de crypto industrie samenwerken om de industrie te laten groeien en te floreren. Hoewel het sluiten van banken een verontrustende trend lijkt te zijn, is Brooks ervan overtuigd dat de crypto industrie niet zo gemakkelijk te stoppen is.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie