Gijs Ooijen Gijs Ooijen
14/03/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2023 13:00

$25 miljard aan crypto in gevaar volgens onderzoekers

icon-altcoins
Altcoin nieuws
$25 miljard aan crypto in gevaar volgens onderzoekers

Foto: Dmytro Tyshchenko/Shutterstock

De veiligheid van blockchain is van groot belang, omdat het kwetsbaarheden kan hebben die de integriteit van de technologie kunnen aantasten. Cybersecurity bedrijf Halborn heeft onlangs gewaarschuwd voor een kwetsbaarheid genaamd “Rab13s” die minstens $25 miljard aan crypto in gevaar zou kunnen brengen.

In dit artikel bespreken we wat deze kwetsbaarheid inhoudt en hoe het de veiligheid van de blockchain-technologie kan aantasten.

Tether zet nieuwe koers: grote stappen buiten stablecoins
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Halborn waarschuwt: $25 miljard aan crypto in gevaar

Cybersecurity bedrijf Halborn waarschuwt voor een kwetsbaarheid genaamd “Rab13s” die minstens $25 miljard aan crypto in gevaar zou kunnen brengen. Meer dan 280 blockchain-netwerken zijn kwetsbaar voor “zero-day” exploits, waarbij de kwetsbaarheid niet alleen Dogecoin, Zcash en Litecoin treft, maar ook andere netwerken.

Halborn heeft drie kwetsbaarheden in kaart gebracht, waarbij de “meest kritieke” het mogelijk maakt voor een aanvaller om individuele nodes uit te schakelen door gemanipuleerde kwaadaardige consensusberichten te sturen. Andere zero-day kwetsbaarheden zouden potentiële aanvallers in staat stellen blockchain-nodes te laten crashen door Remote Procedure Call (RPC) verzoeken te versturen.

Niet alle kwetsbaarheden zijn te misbruiken op alle netwerken, maar ten minste één daarvan kan op elk netwerk worden misbruikt. Dogecoin, Zcash en Litecoin hebben al patches geïmplementeerd voor de ontdekte kwetsbaarheden, maar honderden andere netwerken kunnen nog steeds worden blootgesteld.

Advertentie

Bewustzijn van risico’s is belangrijk

Het is belangrijk voor alle gebruikers van blockchain-technologie om zich bewust te zijn van deze kwetsbaarheden en de nodige maatregelen te nemen om hun systemen te beschermen. Het is ook belangrijk voor bedrijven die zich bezighouden met blockchain-technologie om ervoor te zorgen dat hun systemen voldoende beveiligd zijn tegen deze kwetsbaarheden. Door alert te zijn en de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen, kunnen we de risico’s van deze kwetsbaarheden verminderen en de veiligheid van de blockchain-technologie waarborgen.

Hacks komen helaas nog altijd vrij vaak voor in crypto. Meestal wordt echter een op de blockchain gebouwde applicatie getroffen, en dus niet de basislaag van een netwerk zoals hierboven beschreven. Recent was in het crypto nieuws te lezen dat hackers wel een stuk minder buit wisten te maken.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie