Erik Juffermans Erik Juffermans
29/01/2024 18:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2024 16:21

Amerikaanse presidentskanidaat gaat stokje voor digitale dollar steken

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
rfk-crypto-president-dollar

Foto: Shutterstock/Juli Hansen

Naast Donald Trump heeft nu ook Robert F. Kennedy Jr. zich uitgesproken over de vermeende gevaren van Central Bank Digital Currencies (CBDC). In een video die hij deelt op X spreekt hij over de risico’s van CBDC’s. Ook sprak hij zijn steun uit voor bitcoin, dat hij een goed alternatief voor CBDC’s vindt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Het gevaar van CBDC’s

CBDC’s zijn digitale currencies die worden uitgegeven door een centrale bank. Vrijwel alle landen zijn de mogelijkheden voor een CBDC aan het verkennen. Zo ook de Verenigde Staten. Sommige landen zoals China en Nigeria hebben al jaren een CBDC in omloop. Sommige mensen maken zich zorgen over wat CBDC’s zouden betekenen voor onder andere de privacy van burgers.

Vorige week beloofde Donald Trump nooit een CBDC goed te keuren als hij president wordt. Kennedy Jr., tevens presidentskandidaat, doet in de gedeelde video nu ook zijn zegje over CBDC’s. 

“Bij elke transactie die je maakt, en bij wat je ook doet, zal de overheid er vanaf weten en dan zul je kwetsbaar zijn voor chantage en beïnvloeding. Het is een ramp voor mensenrechten.”

Aldus Kennedy Jr. die zich dus duidelijk zorgen maakt over CBDC’s. Ook noemt de situatie in China waar volgens hem de digitale yuan wordt gebruikt om het volk onder controle te houden. Kennedy Jr. geeft aan het in de Verenigde Staten nooit zover te willen laten komen. Mocht hij president worden zal hij “alle stappen naar een CBDC” dwarsbomen.

Kennedy Jr. steunt Bitcoin

Of CBDC’s echt gevaarlijk zijn is niet helemaal duidelijk. Wel geeft Kennedy Jr. aan alles in zijn kunnen te doen om cash geld te behouden. Maar opvallend genoeg sprak hij zich ook positief uit over bitcoin (BTC). Hij meende namelijk dat bitcoin de beste financiële bescherming is. 

Kennedy Jr. is net zoals Trump in de race om president te worden in november dit jaar. Kennedy Jr. is echter in de race als onafhankelijke kandidaat. Dit houdt in dat hij noch democraat noch republikein is. Bij de republikeinen zal Trump vrijwel zeker de voorverkiezing gaan winnen. De kans dat Kennedy Jr. een reële kans maakt tegen Trump en zittende president Joe Biden is klein.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie