Roy van Krieken Roy van Krieken
20/12/2022 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2022 19:01

Amerikaanse senator suggereert een totaal verbod op crypto

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse senator suggereert een totaal verbod op crypto

Foto: Peter Galleghan/Shutterstock

De voorzitter van het United States Banking Committee en senator, Sherrod Brown, is geen fan van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Hij stelde onlangs dat het mogelijk een goed idee zou zijn om Amerikaanse toezichthouders op te dragen de handel van cryptocurrencies te verbieden. Wel erkende hij dat een dergelijk verbod eigenlijk niet realistisch is. 

Dreigt gevaar voor de bitcoin koers? Inflatie VS blijft stijgen
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Verbod op bitcoin

Senator Brown liet dit weten tijdens een interview met NBC. Hoewel hij dus duidelijk voorstander is van een verbod op crypto, wil dat niet zeggen dat er ook daadwerkelijk een verbod in de Verenigde Staten aan zit te komen. Zelfs Brown zelf ziet in dat het verbieden van cryptocurrencies niet zal werken.

“We willen dat ze tegelijkertijd doen wat ze moeten doen, misschien het verbieden, hoewel het verbieden heel moeilijk is omdat het [crypto] naar het buitenland zou gaan, en wie weet hoe dat zou werken.”

Wel heeft Brown zich bij zijn collega’s al hard gemaakt voor een mogelijk verbod. Naar eigen zeggen probeert hij andere Amerikaanse wetgevers al 18 maanden te overtuigen van zijn gelijk. Hij stelt dat hij hen vooral op de hoogte heeft proberen te stellen van de grote gevaren die aan de crypto industrie kleven, volgens Brown althans.

“Ik ben al naar het ministerie van Financiën en de minister gegaan en heb gevraagd om een beoordeling voor de hele regering door alle verschillende regelgevende instanties [….] De SEC is bijzonder agressief geweest, en we moeten op die manier en met wetgeving verder gaan als het zover komt,” aldus de senator

“FTX laat gevaren van crypto zien”

Uiteraard noemt Brown de recente ondergang van FTX als voorbeeld om de crypto industrie in het land keihard aan te pakken. Volgens hem zijn cryptocurrencies zelfs een dreiging voor de Amerikaanse staatsveiligheid. Als voorbeeld hiervoor noemt hij het optreden van Noord-Koreaanse hackers.

Brown is in ieder geval geen fan van crypto, zoveel is wel duidelijk. Als voorzitter van het Banking Committee in de senaat is hij echter niet zomaar een willekeurige senator. Toch hoeven crypto beleggers zich waarschijnlijk voorlopig geen zorgen te maken dat crypto in het land verboden gaat worden. Zelfs Brown weet dat dit eigenlijk geen optie is. Mocht hij zijn zin krijgen dan is hardnekkige regulatie echter wel een realistisch scenario.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie