Roy van Krieken Roy van Krieken
05/03/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2022 19:00

Amerikaanse staat Virginia keurt revolutionaire nieuwe crypto wet goed

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse staat Virginia keurt revolutionaire nieuwe crypto wet goed

Foto: grandbrothers/Shutterstock

Eerder deze week heeft de senaat van de Amerikaanse staat Virginia een belangrijke nieuwe wet aangenomen. De verwachting is dat gouverneur Glenn Youngkin ergens volgende week de nieuwe wet zal ondertekenen waarna de wet officieel van kracht gaat. De wet zal banken in Virginia in staat stellen om crypto bewaringsdiensten te bieden aan cliënten, zo meldt onder meer Fox Business. Een mooie stap voor Virginia en de crypto industrie in de Verenigde Staten.

Grote bitcoin SV-rechtszaak gaat van start, $9 miljard op het spel
Grote bitcoin SV-rechtszaak gaat van start, $9 miljard op het spel

Crypto wet

Opmerkelijk is dat de wet unaniem werd aangenomen door de senaat van Virginia. Geen enkele senator stemde tegen het wetsvoorstel. Het laat maar weer eens zien dat de crypto industrie serieus voet aan de grond begint te krijgen bij Amerikaanse wetgevers.

Voorheen waren bank niet in staat om als bewaarder van cryptocurrencies te fungeren voor hun cliënten in de staat Virginia. Deze nieuwe wet zal hier verandering in brengen. Nadat de gouverneur de wet in werking heeft gesteld, kunnen banken, zolang zij voldoen aan een aantal voorwaardes, crypto bewaren.

“Een bank mag haar klanten bewaringsdiensten voor virtuele valuta verlenen zolang de bank over adequate protocollen beschikt om de risico’s effectief te beheren en aan de toepasselijke wetgeving te voldoen.”

Hiermee wordt Virginia de eerste Amerikaanse staat waar staatsbanken als bewaarder van cryptocurrencies voor cliënten kunnen fungeren. Afgevaardigde Chris Head, die het wetsvoorstel had ingediend, gaf aan dat op deze manier Virginia een serieuze voorsprong krijgt op andere staten in het land.

“Functioneel gezien staat het wetsvoorstel staatsbanken in Virginia toe om de keys van iemands cryptocurrency portemonnee te houden, vergelijkbaar met hoe individuen kluisjes bij banken gebruiken. Uiteindelijk zal dit Virginia regionaal en nationaal in een aanzienlijk voordeel brengen.”

Crypto adoptie

Uiteraard is dit slechts het laatste voorbeeld van de alsmaar vorderende adoptie van crypto over de hele wereld. Vooral in de Verenigde Staten lijken wetgevers op het moment concrete stappen te nemen om de crypto sector te omarmen.

Niet alleen in Virginia is dit zichtbaar. Ook in staten zoals Texas, New York, Florida en Colorado begint de crypto industrie serieus voet aan de grond te krijgen. In Colorado werd onlangs nog bekend dat inwoners vanaf deze zomer hun belasting kunnen gaan betalen in de vorm van crypto.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie