Roy van Krieken Roy van Krieken
03/10/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2021 14:15

Amerikaanse staat Texas wil crypto en blockchain wereldleider worden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse staat Texas wil crypto en blockchain wereldleider worden

Een paar maanden terug werd de wereld van crypto tot op zijn grondvesten geschud door ontwikkelingen in China. De Chinese overheid gaf aan dat het minen van cryptocurrencies op de zeer korte termijn verboden zou worden. Dit zorgde ervoor dat een gigantische hoeveelheid miners vertrok naar andere landen.

Crypto wordt politiek wapen: Trump’s partij omarmt blockchain
Crypto wordt politiek wapen: Trump's partij omarmt blockchain

Texas

Veel van deze miners zouden zich gaan vestigen in de Amerikaanse staat Texas. Het vestigingsklimaat was voor veel van deze miners enorm aantrekkelijk. Deze grote migratie van miners naar Texas zorgde ervoor dat de staat een ware hub werd voor blockchain technologie.

Zo werd er een ‘Texas Blockchain Council’ opgericht om samen met wetgevers te praten over de mogelijkheden van blockchain technologie en om regulatie in goede banen te leiden. Dit council heeft een behoorlijke invloed vergaard want volgende week vrijdag zal er een evenement georganiseerd worden waar vooraanstaande Texaanse politici zullen spreken.

De voorzitter van het council, Lee Brechter, hoopt dat de Texaanse overheid in samenwerking met het council Texas kan omtoveren tot blockchain paradijs:

“Texas staat op het punt om de jurisdictie naar keuze voor blockchain innovatie te worden.”

Advertentie

Greg Abbott

Zelfs de gouverneur van Texas, Greg Abbott, heeft meerdere malen vergaderd met het Texas Blockchain Council. Hij is behoorlijk te spreken over de wereld van cryptocurrencies

Volgens hem is de wereld van crypto een enorme kans voor Texas. Hij gaf zelfs een tijdje terug al aan dat hij het plan heeft om van Texas een wereldleider op het gebied van blockchain technologie en cryptocurrency te maken.

Daarnaast heeft Abbott onlangs een aantal cryptocurrency experts toegevoegd aan een werkgroep die zich bezighoudt met de opkomst van blockchain technologie. Dit zijn onder meer professoren van hoog aangeschreven universiteiten en belangrijke Texaanse wetgevers.

Texas is een enorme staat dat de tiende economie ter wereld zou zijn als het een onafhankelijk land was. Dat betekent dat de potentie van een Texas dat de crypto industrie volledig omarmt enorm is. Uiteraard kunnen crypto investeerders dergelijke ontwikkelingen alleen maar toejuichen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie