Roy van Krieken Roy van Krieken
03/10/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2021 14:15

Amerikaanse staat Texas wil crypto en blockchain wereldleider worden

Nieuws
Amerikaanse staat Texas wil crypto en blockchain wereldleider worden

Een paar maanden terug werd de wereld van crypto tot op zijn grondvesten geschud door ontwikkelingen in China. De Chinese overheid gaf aan dat het minen van cryptocurrencies op de zeer korte termijn verboden zou worden. Dit zorgde ervoor dat een gigantische hoeveelheid miners vertrok naar andere landen.

Cryptobeleggers kopen legendarische Dogecoin en Shiba inu meme

Texas

Veel van deze miners zouden zich gaan vestigen in de Amerikaanse staat Texas. Het vestigingsklimaat was voor veel van deze miners enorm aantrekkelijk. Deze grote migratie van miners naar Texas zorgde ervoor dat de staat een ware hub werd voor blockchain technologie.

Zo werd er een ‘Texas Blockchain Council’ opgericht om samen met wetgevers te praten over de mogelijkheden van blockchain technologie en om regulatie in goede banen te leiden. Dit council heeft een behoorlijke invloed vergaard want volgende week vrijdag zal er een evenement georganiseerd worden waar vooraanstaande Texaanse politici zullen spreken.

De voorzitter van het council, Lee Brechter, hoopt dat de Texaanse overheid in samenwerking met het council Texas kan omtoveren tot blockchain paradijs:

“Texas staat op het punt om de jurisdictie naar keuze voor blockchain innovatie te worden.”

Advertentie

Greg Abbott

Zelfs de gouverneur van Texas, Greg Abbott, heeft meerdere malen vergaderd met het Texas Blockchain Council. Hij is behoorlijk te spreken over de wereld van cryptocurrencies

Volgens hem is de wereld van crypto een enorme kans voor Texas. Hij gaf zelfs een tijdje terug al aan dat hij het plan heeft om van Texas een wereldleider op het gebied van blockchain technologie en cryptocurrency te maken.

Daarnaast heeft Abbott onlangs een aantal cryptocurrency experts toegevoegd aan een werkgroep die zich bezighoudt met de opkomst van blockchain technologie. Dit zijn onder meer professoren van hoog aangeschreven universiteiten en belangrijke Texaanse wetgevers.

Texas is een enorme staat dat de tiende economie ter wereld zou zijn als het een onafhankelijk land was. Dat betekent dat de potentie van een Texas dat de crypto industrie volledig omarmt enorm is. Uiteraard kunnen crypto investeerders dergelijke ontwikkelingen alleen maar toejuichen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie