Kevin Schijven Kevin Schijven
05/07/2021 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2021 17:11

Bitcoin (BTC) verbod in China is enorme kans voor Canada, zegt CEO groot mining bedrijf dat verhuist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) verbod in China is enorme kans voor Canada, zegt CEO groot mining bedrijf dat verhuist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

China treedt de afgelopen tijd zeer hard op tegen bitcoin (BTC) mining en meerdere provincies in het land hebben mining inmiddels compleet verboden. Het plotselinge strenge optreden van de Chinese regering zorgt ervoor dat de hash rate, of rekenkracht, van het bitcoin-netwerk hard gedaald is. Deze lag volgens Bitinfocharts op 13 mei nog rond 170 exahashes per seconde (EH/s) en zakte vorige week onder 60 EH/s, een daling van maar liefst 65%.

Dat zorgde onder andere voor de grootste negatieve mining difficulty adjustement ooit, oftewel de automatische aanpassing van de moeilijkheidsgraad. Deze daalde zaterdag met maar liefst 27,94%, het was de grootste aanpassing omlaag ooit. De situatie zorgde ook voor een daling van de hash rate van Ethereum (ETH) alsmede voor veel paniek op de markt en dalende koersen.

Langzamerhand zijn veel miners al uit China aan het verhuizen, maar het kan nog wellicht enige tijd duren voordat we een compleet herstel zullen zien. Een van deze bedrijven is IBC Group, dit grote mining-bedrijf kondigt op 5 juli middels een persbericht aan dat het ook uit China zal verhuizen.

De mining-groep gaat vanuit China zich verspreiden over meerdere landen, waaronder de Verenigde Staten, Kazakhstan, IJsland, de Verenigde Arabische Emiraten, meerdere Zuid-Amerikaanse landen en Canada. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor al enkele maanden geleden verplaatst naar Canada. Khurram Shroff, CEO van IBC Group, noemt het optreden van China een “tijdelijk ongemak,” maar ook een enorme kans voor Canada:

“We zijn van mening dat, alhoewel het Chinese hardhandig optreden een tijdelijk ongemak is, de gediversifieerde locatie van mining-faciliteiten geweldig nieuws is voor de rest van de wereld. Een verschuiving van crypto-mining activiteiten uit China zal een enorme kans zijn voor Canada. De Toronto Stock Exchange heeft onlangs ’s werelds eerste Bitcoin ETF genoteerd, dus het land loopt al voorop als het gaat om het mainstreamen van cryptocurrencies.”

China was na schatting verantwoordelijk voor meer dan 50%, wellicht zelfs 65%, van alle bitcoin-mining in de wereld en er waren veel zorgen omtrent centralisatie. Miljardair en Galaxy Digital CEO Mike Novogratz noemde de verhuizing onlangs een “netto positief voor het ecosysteem.” MicroStrategy CEO Michael Saylor noemt het zelfs een “fout van een biljoen dollar” van China. De bitcoin-ETF in Canada ziet overigens de afgelopen tijd grote bedragen instromen.

https://twitter.com/mskvsk/status/1411322600681349125

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie