Timo Bult Timo Bult
01/07/2021 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2021 17:15

Bitcoin (BTC) mining ban in China zal positief uitpakken voor crypto, verwacht deze miljardair

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) mining ban in China zal positief uitpakken voor crypto, verwacht deze miljardair

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens de bekende miljardair en Galaxy Digital CEO Mike Novogratz is de situatie in China een positieve ontwikkeling voor crypto in het algemeen. Dit zei hij vandaag in een interview met Bloomberg, waarmee hij zich aansluit met andere vooraanstaande figuren in de crypto-community die hetzelfde zeggen.

China was al geen groot fan van cryptocurrencies. De afgelopen maanden is de houding van China tegenover crypto, en dan met name bitcoin (BTC), steeds onvriendelijker geworden. Zo is bitcoin mining sinds kort verboden. Onlangs werd bekend dat inmiddels alle grote miners in de Yunnan provincie hun deuren hebben gesloten.

Maar Bitcoin is natuurlijk groter dan alleen China. “Bitcoin bestaat nog steeds en overleeft op heel veel manieren,” aldus Novogratz. Dat er nu meer miners buiten China gaan minen is “netto positief voor het ecosysteem.”

De afgelopen weken waren een belangrijke test voor het ecosysteem. De paniek was groot en veel investeerders besloten hun crypto te verkopen in afwachting van hoe de situatie zich zou ontwikkelen. Voor die test is het crypto-ecosysteem geslaagd vindt de CEO: “Het systeem werkte zoals het moest werken.”

Verder ging de miljardair ook in op de toekomst van Bitcoin en crypto. Hij herinnerde de kijkers eraan dat goud al 3.000 als manier van waarde uitwisseling wordt gebruikt. Volgens zijn verwachting zal Bitcoin voor tenminste de komende 3.000 jaar de digitale versie van goud zijn.

Over Ethereum (ETH) was Novogratz tevens positief. “Ethereum zal waarschijn de op een na grootste, of misschien zelfs de grootste cryptocurrency worden.” Hij verwacht dat Ethereum de basis zal gaan vormen voor Web 3.0. Wel heeft Ethereum genoeg competitie aan Solana, Terra en Cardano (ADA). Het is dus nog geen gelopen race voor Ethereum, aldus Novogratz.

Inmiddels zijn er hier en daar weer wat positieve geluiden te horen op de markt. Zo investeert de bekende miljardair George Soros sinds kort in bitcoin. Hierover lees je in dit artikel meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie