Timo Bult Timo Bult
26/06/2021 11:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2021 11:02

China maakte ’trillion-dollar mistake’ met aanpak bitcoin (BTC) miners

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
China maakte 'trillion-dollar mistake' met aanpak bitcoin (BTC) miners

Bitcoin (BTC) mining, China moet er niets meer van hebben. En dat is zonde vindt MicroStrategy CEO Michael Saylor. Hij noemt het felle optreden van China zelfs een “trillion-dollar mistake” in een recent interview met Bloomberg.

Zoals je vast en zeker al gelezen hebt op Crypto Insiders is China actief miners aan het afsluiten. In veel provincies is het minen van bitcoin verboden en dus vertrekken veel miners uit China. Het gevolg is een dalende rekenkracht op het netwerk en tevens een dalende bitcoin prijs door paniek op de markt.

Volgens Saylor is de dalende prijs een direct gevolg dat miners hun bitcoins nu op de markt dumpen. Dit onder andere om de verhuizing naar andere landen te kunnen bekostigen. Zo is Kazachstan een populaire bestemming. Zo’n verhuizing kost echter tijd.

Saylor stelt dat China bezig is met het om zeep helpen van een snelgroeiende industrie die het land miljarden dollars aan inkomsten brengt. Een “trillion-dollar mistake,” aldus Saylor:

“China had een marktaandeel van 50% van Bitcoin en ze genereerden $10 miljard per jaar in een industrie die jaar op jaar 100% groeit. En toen brak de regering erop los en drukte de hele industrie uit China. Ik denk dat, gezien het groeitempo van Bitcoin, dit op een trillion-dollar mistake zal uitdraaien voor China.”

Volgens de CEO zijn het nu de miners in andere delen van de wereld die het meeste profiteren van de situatie. “hun kosten zijn hetzelfde gebleven, maar zij gaan 50 tot 75% meer omzet genereren in de komende tijd.” Verder noemt Saylor het “een geweldige kans voor Westerse investeerders” gezien de lage bitcoin prijs.

Het bedrijf waar Saylor leiding aan geeft, MicroStrategy, is een beetje het boegbeeld van de adoptie van bitcoin onder grote investeerders. Het bedrijf bezit momenteel 105.084 bitcoins ter waarde van $3,27 miljard. Hiermee staat het bedrijf $1 miljard in de plus!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie