Gijs Ooijen Gijs Ooijen
16/03/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2023 19:00

Amerikaanse toezichthouder noemt alle staking crypto effecten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse toezichthouder noemt alle staking crypto effecten

Foto: DCStockPhotography / Shutterstock.com

De regelgeving rondom cryptocurrency’s blijft een belangrijk onderwerp van discussie. Recentelijk heeft de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, zich wederom uitgesproken over tokens met staking protocollen en de mogelijke classificatie daarvan als effecten onder Amerikaanse wetgeving. Daarnaast zijn er verschillende regelgevingsvoorstellen geweest die van invloed kunnen zijn op de crypto industrie.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Staking crypto mogelijk gezien als effecten onder Amerikaanse wetgeving

Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft opnieuw aangegeven dat tokens die staking protocollen gebruiken mogelijk als effecten worden beschouwd onder Amerikaanse wetgeving. Gensler is van mening dat investeerders een rendement verwachten op Proof-of-Stake (PoS) tokens en dat elk bedrijf met een token moet proberen om in overeenstemming te komen met effectenwetgeving. Deze opmerkingen van Gensler volgden op uitspraken van de voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission.

Advertentie

Toenemende aandacht voor cryptoregulering in de VS

De SEC heeft onlangs zijn eerste handhavingsactie tegen staking-as-a-service afgehandeld met Kraken. Daarnaast wordt er beweerd dat Ethereum een niet-geregistreerde effect is en dat de makers ervan niet voldoen aan de Amerikaanse effectenwetgeving als onderdeel van een handhavingszaak tegen crypto exchange KuCoin. De SEC heeft onlangs drie voorgestelde regels voorgesteld om de cybersecurity, consumentenprivacy en systeemnormen voor de effectenindustrie aan te scherpen, waaronder bij sommige bedrijven die betrokken zijn bij digitale activa.

De opmerkingen van Gary Gensler over tokens met staking protocollen die mogelijk als effecten worden beschouwd onder Amerikaanse wetgeving, laten zien dat de regelgeving voor cryptocurrency’s in de VS zich blijft ontwikkelen. Hoewel er nog steeds onzekerheid heerst over hoe deze assets worden geclassificeerd en gereguleerd, lijkt het erop dat regelgevers zoals de SEC en de Commodity Futures Trading Commission strenger gaan optreden. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor de crypto industrie en de bedrijven die daarbij betrokken zijn.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie