Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) staken, dit is hoeveel je ermee kan verdienen

Met een nieuwe tool op de website genaamd EthereumPrice.org kunnen gebruikers zien wat hun ethereum (ETH) waard zal worden als ze het voor 10 jaar staken op het nieuwe Ethereum 2.0 netwerk dat later dit jaar uit zal komen. De website gebruikt data afkomstig van ConsenSys. De calculator werd ontwikkeld via een open source Google Sheet en is gemaakt door Colin Myers tijdens ConsenSys Codefi.

De tool laat je zien hoeveel je zou kunnen verdienen als je je tokens laat staan en staked op het nieuwe netwerk van Ethereum. Binnen de calculator kan je spelen met verschillende mogelijkheden en opties. Zo kan je aangeven hoeveel ETH je zou willen staken en voor welke valuta. Ook zie je onder advanced settings meerdere mogelijkheden om scenario’s mee te schetsen. Zo kan je bijvoorbeeld aanpassen hoeveel van de totale omloop er gestaked wordt of zien wat er gebeurt als ETH in prijs verandert. Mocht je alles hebben ingesteld zoals je wilt, zal er onderaan de streep te zien zijn hoeveel je zou verdienen in 10 jaar, elk jaar en alles bij elkaar. In het grafiekje is te zien hoe dit oploopt.

- Advertentie -

Hoewel gebruikers de berekening kunnen uitvoeren met zoveel ETH als ze willen, zal de upgrade van Ethereum ervoor zorgen dat alleen gebruikers met 32 ETH of meer validator kunnen worden. De ontwikkelaars van de calculator zeggen dat er hierdoor diensten zullen ontstaan die het mogelijk maken voor gebruikers die geen 32 ETH bezitten om hun ETH in een pool te stoppen.

Het Ethereum 2.0 netwerk zal goed zijn voor een aantal verbeteringen op de voorganger. Ethereum zal de overgang maken van het Proof-of-Work protocol naar het Proof-of-Stake protocol. Hierdoor zal het netwerk efficiënter worden waardoor ook transactiekosten zullen dalen en transacties sneller worden. Ethereum 2.0 zit echter op het moment nog in testfase.

Hoewel de calculator tool meer wordt gezien als educatieve tool dan een effectieve tool, geeft het de gebruiker wel een idee over hoe rendabel het zou zijn om je ETH uit te lenen in het nieuwe netwerk.

Test berekening

Wanneer je de minimale 32 ETH inzet om een validator te draaien en ervan uitgaat dat ongeveer 1 procent van de ETH getaked wordt, dan zal je na 10 jaar tijd 121 ETH in je wallet hebben staan. Dit zou een stijging van €5.750 naar €21.812 betekenen (tegen de huidige ETH prijs in euros).

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.311,04 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.311,04 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...