Bank of Japan benoemt topeconoom als hoofd van het CBDC-onderzoeksteam

De Bank of Japan (BoJ), de centrale bank van het land, heeft haar topeconoom aangesteld als hoofd van de afdeling die zogeheten central bank digital currencies (CBDC’s) onderzoekt. Dat meldt persbureau Reuters op 31 juli.

- Advertentie -

Kazushige Kamiyama was naar verluidt verantwoordelijk voor het toepassen van Big Data methodiek op de gevolgen van de coronacrisis op de economie van Japan. Zijn aanstelling duidt op een verandering in de houding tegenover digitale valuta van de BoJ.

De centrale bank hanteerde een terughoudende opstelling tegenover cryptocurrencies vanwege zorgen die het op de economie zou kunnen hebben. Japan heeft namelijk een intieme relatie met contant geld. Cash wordt nog volop in het land gebruikt en is goed voor bijna 65% van alle betalingen in Japan. Dat is meer dan tweemaal het gemiddelde van andere ontwikkelde economieën.

Begin deze maand kwam al naar buiten dat Japan gaat experimenteren met een zogenaamde digitale yen. Twee weken geleden meldde het Japanse financiële blad Nikkei dat het land van plan is om CBDC’s later dit jaar in zijn beleidskader op te nemen.

China ligt waarschijnlijk ver voorop de rest van de wereld omtrent CBDC’s. Het land is nu al een tijdje tests aan het draaien met een digitale yuan genaamd DC/EP. Het is echter vooralsnog onbekend wanneer deze ook daadwerkelijk wordt uitgegeven. De aankondiging van Facebooks Libra vorig jaar voerde de druk op omtrent dit soort stablecoins.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.798,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.836,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.886,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.918,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.079,30 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) en altcoins koelen iets af, behalve deze altcoin!

0
Bitcoin (BTC) wist onlangs ook zijn all-time highs (ATH) op de cryptocurrency exchanges Coinbase en Bitfinex te breken. Dit ging gepaard met een behoorlijke toename in...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...