Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Japan en Groot-Brittanie overwegen “serieus” het uitbrengen van een nationale digitale valuta (CBDC)

Zowel Japan als Groot-Brittannië overwegen het uitbrengen van een nationale digitale valuta, een zogeheten central bank digital currency (CBDC).

De Japanse overheid is van plan om later dit jaar CBDC’s in zijn beleidskader op te nemen. Dat meldt het Japanse financiële blad Nikkei op 14 juli, die eraan toevoegt dat dit betekent dat het dan officieel overheidsbeleid wordt.

- Advertentie -

Naar verluidt zou Japan de mogelijkheid onderzoeken om een CBDC uit te brengen in samenwerking met andere landen als de VS of landen uit Europa.

Ook Engeland kijkt naar de mogelijkheid om eventueel een nationale digitale valuta uit te brengen. Andrew Bailey, gouverneur bij de Bank of England (BoE), zei onlangs dat de Britse centrale bank naar CBDC’s kijkt tijdens een lezing over digitale betaalsystemen. Dat meldt Bloomberg op 13 juli.

We kijken naar de vraag of we een digitale munteenheid van de Bank of England moeten creëren. We zullen ernaar blijven kijken, omdat het enorme gevolgen heeft voor de aard van betalingen en de samenleving.

Aldus Bailey. Volgens de centrale bankier is het voornamelijk een kwestie van tijd:

Ik denk dat we over een paar jaar op weg zullen zijn naar een soort van digitale valuta. Digitale valuta zullen een zeer grote kwestie worden. Dat hoop ik, want dat zou betekenen dat Covid achter ons is.

Geruchten dat de Chinese digitale yuan/renminbi “bijna klaar” is voeren de druk op op andere landen. Onlangs bleek al dat de Bank of Japan (BoJ), de Japanse centrale bank, experimenten uitvoert met een digitale yen. Begin dit jaar kwam naar buiten dat de BoE en BoJ samen met nog vier grote centrale banken onderzoek uitvoert omtrent CBDC’s.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.947,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.972,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.000,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.012,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.109,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.109,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.947,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.972,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.000,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.012,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...