Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Belastingdienst Nieuw-Zeeland maakt salaris in cryptocurrency legaal

De belastingdienst van Nieuw-Zeeland, de Inland Revenue Department (IRD), heeft besloten dat het legaal is om salarissen en inkomens in cryptocurrencies uit te betalen. Dat blijkt uit nieuwe richtlijnen gepubliceerd door de IRD.

In de nieuwe richtlijnen staat dat het uitbetalen in cryptocurrency alleen van toepassing is op mensen die in loondienst zijn en geldt dus niet voor zelfstandigen. Tevens mag de cryptocurrency niet gebonden zijn aan een zogenaamde lock-up periode, waarin de cryptocurrency niet op te nemen zijn, en moet de cryptocurrency direct omgezet kunnen worden in een fiat-valuta.

- Advertentie -

Ook moet de waarde van de cryptocurrency gekoppeld zijn aan een fiat-valuta. In andere woorden: het moet dus een stablecoin zijn. Grote mainstream cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) en ether (ETH) zijn hierop een uitzondering, zolang het doel van de cryptocurrency is om te fungeren als een betaalmiddel.

De nieuwe richtlijnen betekenen ook dat cryptocurrencies voortaan in New-Zeeland belastbaar zullen zijn. In Nieuw-Zeeland betalen werknemers hun belasting direct via hun salaris met behulp van een systeem dat Pay As You Earn (PAYE) heet. Uitbetalingen in cryptocurrencies zullen voortaan onderdeel van het PAYE-systeem zijn.

Volgens het document zal de nieuwe regelgeving vanaf 1 september van kracht gaan.

Vorige week bleek dat de HMRC, de Britse belastingdienst, belastingontduikers wil aanpakken door druk uit te oefenen op cryptocurrency exchanges. Meerdere exchanges zouden een brief hebben ontvangen waarin staat dat de HRMC de bevoegdheid heeft om persoonsgegevens en transactiegeschiedenissen van klanten op te vragen.

Onlangs kwam naar buiten dat de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul van plan is om dit jaar een eigen cryptocurrency te introduceren. Burgers kunnen deze zogenaamde “S-coin” verdienen door deel te namen aan enquêtes of door belasting te betalen.

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de centrale bank van China, de Public Bank of China (PBoC), naar verluidt een eigen cryptocurrency, een “Central Bank Digital Currency” (CDBC), gaat lanceren.

Twee uurtjes geleden publiceerde onze analist, Crypto Insider David, zijn nieuwe koersanalyse. Er is wellicht onweer op komst! Verder lezen? Klik dan als de bliksem op deze link!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.590,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.625,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.653,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.654,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.686,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.590,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.625,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.653,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.654,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.686,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...