Kevin Schijven Kevin Schijven
12/08/2019 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2019 17:15

Belastingdienst Nieuw-Zeeland maakt salaris in cryptocurrency legaal

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
belastingdienst_nieuw_zeeland_maakt_salaris_in_cryptocurrency_legaal

Foto: Sirozy/Shutterstock

De belastingdienst van Nieuw-Zeeland, de Inland Revenue Department (IRD), heeft besloten dat het legaal is om salarissen en inkomens in cryptocurrencies uit te betalen. Dat blijkt uit nieuwe richtlijnen gepubliceerd door de IRD.
In de nieuwe richtlijnen staat dat het uitbetalen in cryptocurrency alleen van toepassing is op mensen die in loondienst zijn en geldt dus niet voor zelfstandigen. Tevens mag de cryptocurrency niet gebonden zijn aan een zogenaamde lock-up periode, waarin de cryptocurrency niet op te nemen zijn, en moet de cryptocurrency direct omgezet kunnen worden in een fiat-valuta.
Ook moet de waarde van de cryptocurrency gekoppeld zijn aan een fiat-valuta. In andere woorden: het moet dus een stablecoin zijn. Grote mainstream cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) en ether (ETH) zijn hierop een uitzondering, zolang het doel van de cryptocurrency is om te fungeren als een betaalmiddel.
De nieuwe richtlijnen betekenen ook dat cryptocurrencies voortaan in New-Zeeland belastbaar zullen zijn. In Nieuw-Zeeland betalen werknemers hun belasting direct via hun salaris met behulp van een systeem dat Pay As You Earn (PAYE) heet. Uitbetalingen in cryptocurrencies zullen voortaan onderdeel van het PAYE-systeem zijn.
Volgens het document zal de nieuwe regelgeving vanaf 1 september van kracht gaan.
Vorige week bleek dat de HMRC, de Britse belastingdienst, belastingontduikers wil aanpakken door druk uit te oefenen op cryptocurrency exchanges. Meerdere exchanges zouden een brief hebben ontvangen waarin staat dat de HRMC de bevoegdheid heeft om persoonsgegevens en transactiegeschiedenissen van klanten op te vragen.
Onlangs kwam naar buiten dat de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul van plan is om dit jaar een eigen cryptocurrency te introduceren. Burgers kunnen deze zogenaamde “S-coin” verdienen door deel te namen aan enquêtes of door belasting te betalen.
Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de centrale bank van China, de Public Bank of China (PBoC), naar verluidt een eigen cryptocurrency, een “Central Bank Digital Currency” (CDBC), gaat lanceren.
Twee uurtjes geleden publiceerde onze analist, Crypto Insider David, zijn nieuwe koersanalyse. Er is wellicht onweer op komst! Verder lezen? Klik dan als de bliksem op deze link!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
Advertentie