seoul_gaat_eigen_cryptocurrency_introduceren_als_bonus_voor_inwoners

Seoul gaat eigen cryptocurrency introduceren als bonus voor inwoners

De Zuid-Koreaanse stad Seoul is van plan om in november van dit jaar een eigen cryptocurrency, de S-coin, en administratieve services op een blockchain te introduceren. Volgens lokale media heeft de gemeente in juli zakelijke vertegenwoordigers ontmoet en de details van de nieuwe technologie besproken.

Burgers kunnen S-coins verdienen door deel te nemen aan enquêtes of door belasting te betalen. Later kunnen de crypto-munten worden ingewisseld voor verschillende bonussen. De overheid is daarnaast bezig met het implementeren van digitale verificatie voor haar diensten en het integreren van blockchain bij het indienen van elektronische documenten.

Part-time werknemers kunnen door middel van dit systeem bijvoorbeeld gemakkelijk overeenkomsten met hun werkgevers ondertekenen. Het systeem zal daarnaast werkgeschiedenis en tijdschema’s bij gaan houden.

Advertentie

De stad is van plan om in de toekomst andere projecten te lanceren die gebruik maken van blockchain-technologie. Zo is het van plan om de technologie voor de gezondheidszorg te gaan implementeren. Verder zou het ook online verificatie van certificaten mogelijk willen maken met behulp van blockchain.

Al deze processen zullen door de stad worden overzien, echter zullen ze worden beheerd door private bedrijven. Wanneer het systeem en de cryptocurrency precies gelanceerd zullen worden is op dit moment nog onduidelijk.

Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.745,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.773,21 Kopen
2
2
SATOS
Reviewed
€6.796,57 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.804,29 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.804,39 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.813,81 Kopen
Laatste nieuws