Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Britse belastingdienst gaat belastingontduikers aanpakken via cryptocurrency exchanges

De Britse belastingdienst, Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC), zet naar verluidt cryptocurrency exchanges onder druk om persoonsgegevens en transactiegeschiedenissen van klanten vrij te geven. Dat zouden meerdere interne bronnen gemeld hebben aan cryptocurrency nieuwssite CoinDesk.

HMRC wil hiermee belastingontduikers in de cryptocurrency-sector aanpakken. Er zijn minstens drie brieven gestuurd naar cryptocurrency exchanges in het Verenigd Koninkrijk, die zijn ontvangen door Coinbase, eToro en CEX.IO. Geen van de bedrijven heeft op het moment van schrijven gereageerd.

- Advertentie -

Een van de interne bronnen zou tegen CoinDesk gezegd hebben dat HMRC samen wil werken met exchanges om persoonlijke informatie te achterhalen van mensen die in cryptocurrency handelen. Hij of zij verwacht dat HMRC niet verder dan twee tot drie jaar terug in de tijd zal kijken. Het zou namelijk zeer moeilijk zijn om informatie van 10 jaar geleden terug te vinden:

Als ze [HMRC] maar twee of drie jaar teruggaan, denk ik dat het interessante hier is, dat de individuen die heel vroeg in crypto zijn ingestapt in 2012-2013 niet zullen worden getroffen. Degenen die waarschijnlijk de grootste winst hebben geboekt, worden niet getroffen, het zullen de mensen zijn die rond de tijd dat crypto piekte instapten.

Aldus de anonieme bron. CoinDesk geeft aan dat het HMRC een verzoek heeft ingediend voor meer informatie, maar dat HMRC verdere details achter wil houden omdat de openbaarmaking ervan het innen van eventuele openstaande belasting in gevaar kan brengen. Wel zegt HMRC dat zij de bevoegdheid hebben:

Deze exchanges kunnen informatie bewaren van hun klanten en de transacties die ze hebben voltooid. Deze transacties kunnen leiden tot mogelijke belastingheffingen en HMRC heeft de bevoegdheid om exchanges te vereisen deze informatie te verstrekken.

Hiermee lijkt HMRC in de voetstappen van de Internal Revenue Service (IRS), oftewel de Amerikaanse belastingdienst, te treden. De IRS had eind vorige maand een waarschuwingsbrief gestuurd naar meer dan 10.000 Amerikaanse cryptocurrency-bezitters.

De Britse financiële toezichthouder, Financial Conduct Authority (FCA), publiceerde vorige week een document waarin stond dat zij cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) niet zullen reguleren.

Heb je maandag de nieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.776,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.809,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.837,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.840,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.909,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.809,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.776,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.837,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.840,40 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.909,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...