Timo Bult Timo Bult
28/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2019 17:20

Amerikaanse belastingdienst waarschuwt belastingbetaler middels brief

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
amerikaanse_belastingdienst_waarschuwt_belastingbetaler_middels_brief

Middels een brief waarschuwt de Internal Revenue Service (IRS), ofwel de Amerikaanse belastingdienst, duizenden cryptocurrency-houders. In de brief verduidelijkt het waarover belasting betaald dient te worden en wat de boetes zijn bij het niet naleven van de regels. De campagne werd aangekondigd middels een persverklaring van de IRS.
Bitcoin en de meeste andere cryptocurrencies worden in de Verenigde Staten als “belastbaar eigendom” gezien. Dit betekent dat Amerikaanse belastingbetalers de winsten en verliezen uit investeringen in cryptocurrency moeten opgeven op hun belastingaangifte.
Aangezien het vaak onduidelijk is wat wel en wat niet aangegeven moet worden, hoopt de IRS meer duidelijkheid te kunnen scheppen middels een brief. Daarnaast dient de brief als een duidelijke waarschuwing. Deze brief zal tegen het einde van augustus aan ruim 10.000 Amerikanen verstuurd worden.
IRS Commissaris Chuck Rettig zei over de brief:

Belastingbetalers moeten deze brief zeer serieus nemen door hun belastingaangifte te controleren en, indien van toepassing, eerdere aangiften te wijzigen en belastingen, rente en boetes terug te betalen.

Een van de manieren waarop de IRS erachter kan komen wie cryptocurrency bezit is door middel van data-analyses. Aangezien elke transactie op de blockchain wordt vastgelegd, kan de IRS precies nagaan hoeveel iemand bezit. Wel zijn daarvoor identiteitsgegevens nodig die deze transacties aan iemand linken.
Deze gegevens verkrijgt het onder andere via cryptocurrency exchanges zoals Coinbase. Van deze grote Amerikaanse exchange ontving het gegevens van zo’n 14.000 Amerikanen waarmee het kan bepalen of zij zich wel of niet aan de regels hebben gehouden.
Steeds meer Amerikanen betreden de cryptocurrency-wereld door erin te investeren. Volgens een onlangs verschenen onderzoek zegt 83% van de traditionele investeerders te overwegen in bitcoin (BTC) te investeren.
Heb je een week geleden de bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
Advertentie