Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Amerikaanse belastingdienst waarschuwt belastingbetaler middels brief

Middels een brief waarschuwt de Internal Revenue Service (IRS), ofwel de Amerikaanse belastingdienst, duizenden cryptocurrency-houders. In de brief verduidelijkt het waarover belasting betaald dient te worden en wat de boetes zijn bij het niet naleven van de regels. De campagne werd aangekondigd middels een persverklaring van de IRS.

Bitcoin en de meeste andere cryptocurrencies worden in de Verenigde Staten als “belastbaar eigendom” gezien. Dit betekent dat Amerikaanse belastingbetalers de winsten en verliezen uit investeringen in cryptocurrency moeten opgeven op hun belastingaangifte.

- Advertentie -

Aangezien het vaak onduidelijk is wat wel en wat niet aangegeven moet worden, hoopt de IRS meer duidelijkheid te kunnen scheppen middels een brief. Daarnaast dient de brief als een duidelijke waarschuwing. Deze brief zal tegen het einde van augustus aan ruim 10.000 Amerikanen verstuurd worden.

IRS Commissaris Chuck Rettig zei over de brief:

Belastingbetalers moeten deze brief zeer serieus nemen door hun belastingaangifte te controleren en, indien van toepassing, eerdere aangiften te wijzigen en belastingen, rente en boetes terug te betalen.

Een van de manieren waarop de IRS erachter kan komen wie cryptocurrency bezit is door middel van data-analyses. Aangezien elke transactie op de blockchain wordt vastgelegd, kan de IRS precies nagaan hoeveel iemand bezit. Wel zijn daarvoor identiteitsgegevens nodig die deze transacties aan iemand linken.

Deze gegevens verkrijgt het onder andere via cryptocurrency exchanges zoals Coinbase. Van deze grote Amerikaanse exchange ontving het gegevens van zo’n 14.000 Amerikanen waarmee het kan bepalen of zij zich wel of niet aan de regels hebben gehouden.

Steeds meer Amerikanen betreden de cryptocurrency-wereld door erin te investeren. Volgens een onlangs verschenen onderzoek zegt 83% van de traditionele investeerders te overwegen in bitcoin (BTC) te investeren.

Heb je een week geleden de bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.025,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.025,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...