Simon Bosch Simon Bosch
11/06/2023 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2023 15:01

Binance dieper in de problemen: Nog een land valt aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance stablecoin verliest derde positie in marktaandeel

Foto: Shutterstock/24K-Production

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ligt constant onder vuur omdat het de crypto-industrie in de Verenigde Staten kapot zou reguleren. Met name Binance is momenteel het doelwit van de beleidsmaker. Maar helaas blijft het voor Binance niet bij de VS; zelfs in Nigeria is de overheid niet blij met het bedrijf.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance moet zelfs in Nigeria stoppen

Dat blijkt uit een bericht van de Nigeriaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze instantie draagt weliswaar dezelfde naam als de Amerikaanse beleidsmaker met wie Binance aan de stok heeft, maar toch staat de Nigeriaanse variant volkomen los van de Amerikaanse SEC.

Echter maakt ook de Nigeriaanse regulerende instantie een probleem van Binance’ activiteiten – of eigenlijk die van Binance Nigeria Limited. De SEC meldt dat Binance Nigeria niet geregistreerd is bij de beleidsmaker en dat het ironisch gezien ook niet door de SEC gereguleerd wordt. Dat maakt het bedrijf per definitie illegaal, volgens de SEC.

Iedere investeerder die handelt met dit bedrijf doet dit op zijn eigen risico,” verklaarde het. Investeren in crypto is volgens de SEC extreem riskant en kan leiden tot een volledig verlies van de investering.

Advertentie

Bitcoin niet meer illegaal in Nigeria

De Nigeriaanse overheid maakt het voor crypto-bedrijven in Nigeria niet makkelijker. Voor financiële instellingen zoals banken geldt sinds vorig jaar een algeheel verbod op het bezit van en blootstelling aan cryptocurrencies. Dat betekent dat nationale banken ook geen diensten mogen verlenen aan crypto exchanges.

Toch is het niet volledig illegaal voor Nigerianen om te investeren in crypto, het is alleen een stuk lastiger omdat de traditionele financiële instellingen er niet eens bij in de buurt mogen komen.

Toch is de Nigeriaanse regering niet anti-crypto of anti-blockchain. Sinds mei heeft het land officieel beleid omtrent blockchains. Daarnaast heeft Nigeria al een Central Bank Digital Currency (CBDC), oftewel een volledig digitale, op blockchain gebaseerde nationale valuta. De ‘e-naira’ was bij introductie zelfs de eerste CBDC van Afrika.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie