Simon Bosch Simon Bosch
17/06/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2023 16:00

Bitcoin beurs Binance krijgt controle over klantentegoeden terug

Nieuws
El exchange Binance recupera el control de los fondos de sus clientes

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 5 juni Binance aangeklaagd. Het bedrijf zou zich onder andere vergrijpen aan marktmanipulatie en fraude. Kort hierna vereiste dezelfde beleidsmaker van zowel Binance als Binance.US en CEO Changpeng Zhao om holdings, waaronder crypto, te bevriezen. Gelukkig krijgt Binance.US weer de toegang tot zijn eigen wallets weer terug.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SEC is aardiger tegen Binance.US

Dat blijkt uit een voorgestelde overeenkomst die de SEC heeft ingediend bij de rechtszaal in Washington DC. De rechter heeft volgens CoinDesk op zaterdag het voorstel goedgekeurd.

Opvallend genoeg gaat het uitsluitend om de tokens van Binance.US, de Amerikaanse tak van Binance. De SEC vraagt als onderdeel van deze overeenkomst dan ook dat het moederbedrijf geen enkele toegang heeft tot de private keys van Binance.US, en zelfs niet tot de diensten van Amazon Web Services die Binance.US gebruikt. Dat betekent dat er volledig nieuwe wallets aangemaakt moeten worden.

De fondsen waren bevroren omdat de SEC het voor mogelijk acht dat het moederbedrijf de wallets en dus ook het geld van klanten verplaatst naar een locatie buiten de Verenigde Staten. De SEC heeft daar niet per se rechtsbevoegdheid, wat de rechtszaak een stuk ingewikkelder zou kunnen maken.

Binance.US hield echter zijn poot stijf omdat de situatie Binance.US failliet zou kunnen laten gaan. Als de activa weer ‘ontdooit’ zouden worden, dan zouden klanten logischerwijs sneller al hun activa van het platform halen. De rechter vond het gepaster dat Binance.US gewoon de toegang tot zijn coins zou behouden.

Advertisement

Binance stopt in verschillende landen

Op de internationale tak van Binance, waaronder de tak die in Europa actief is, lijkt het voorstel vooralsnog geen invloed te hebben. De SEC lijkt door te willen gaan met de rechtszaak. Binance trekt zich ondertussen terug uit verschillende landen. Zo is het in Nederland al gestopt, en hetzelfde geldt voor Cyprus en Canada.

Update, 17 juni 22:11 – de rechter heeft inmiddels het voorstel van beide partijen goedgekeurd. Dat betekent dat Binance.US inderdaad weer over zijn activa kan beschikken. Per wanneer dit zal zijn is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement