Roy van Krieken Roy van Krieken
10/09/2021 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2021 19:15

Bitcoin (BTC) beursfonds opnieuw uitgesteld door de SEC

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin (BTC) beursfonds opnieuw uitgesteld door de SEC

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is een saga die al vele maanden aan de gang is. Een inmiddels enorme stapel van aanvragen voor bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency ETF’s ligt bij Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wachtend op goedkeuring. Het orgaan heeft echter nog geen uitspraak gedaan over ook maar een enkele aanvraag.

Crypto oplichter die €33 miljoen stal uitgeleverd aan België
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto geen prioriteit

Op 1 maart van 2021 werd er door de Chicago Board Options Exchange (CBOE) een voorstel om de handelsregels aan te passen ingediend bij de SEC wat ervoor zou moeten zorgen dat bitcoin ETF’s mogelijk worden. 

De SEC reageerde hier een maand later pas op en gaf aan dat zij een periode van tenminste 180 dagen nodig hadden om in beraad te gaan over het nieuwe voorstel. De deadline destijds stond op 15 september.

Inmiddels heeft de SEC bekend gemaakt dat zij deze deadline zullen verschuiven. Op uiterlijk 14 november, weer een maand later dus, zal de SEC uitspraak doen over een aangevraagde bitcoin ETF. Het gaat hier om de vanEck Bitcoin ETF.

Opnieuw en opnieuw besluit de SEC geen definitieve uitspraak te doen over de mogelijkheid tot het aanbieden van crypto ETF’s. Dit tot de grote ergernis van investeerders.

Advertentie

SEC opent de aanval op crypto

Het begint langzaam duidelijk te worden wat de SEC vindt van de wereld van cryptocurrencies en alles waar het voor staat. Onlangs maakte de Amerikaanse crypto exchange Coinbase bekend dat zij een bijzondere aanvaring hadden gehad met de SEC.

Coinbase stelt namelijk dat er vanuit de SEC wordt gedreigd met een aanklacht. Dit zou gaan over een nieuwe dienst van Coinbase die nog niet eens was gelanceerd op dat moment. De crypto gemeenschap reageerde erg achterdochtig op dit bericht en maakt het standpunt van de SEC omtrent crypto enigszins duidelijk.

Het lijkt dan ook niet meer erg waarschijnlijk dat de SEC dit jaar nog een crypto ETF de goedkeuring zal verlenen. Dit tot de teleurstelling van de crypto gemeenschap. Crypto ETF’s hebben namelijk de potentie om een grote hoeveelheid investeerders aan te trekken tot de wereld van cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie