Roy van Krieken Roy van Krieken
25/08/2021 14:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/08/2021 14:40

Bitcoin (BTC) beursfondsen in de VS? Bloomberg analisten verwachten dat het nog dit jaar kan gebeuren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) beursfondsen in de VS Bloomberg analisten verwachten dat het nog dit jaar kan gebeuren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Al een geruime tijd wordt er vol verwachting gekeken naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het goedkeuren van bitcoin (BTC) exchange traded funds (ETF). Inmiddels ligt er een stapel van meer dan 13 aanvragen voor dergelijke ETF’s bij de SEC, maar nog altijd heeft geen enkele aanvraag een antwoord gekregen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin futures ETF’s binnenkort goedgekeurd?

Volgens een tweetal vooraanstaande analisten en strategisten bij Bloomberg zal het niet lang meer op zich laten wachten voordat de eerste ETF’s goedgekeurd zullen worden. Het gaat dan allereerst om ETF’s van bitcoin futures. Dit zijn derivaten van bitcoin en zodoende zullen dergelijke ETF’s voor indirecte blootstelling aan de grootste cryptocurrency zorgen.

De voornaamste reden waarom deze analisten geloven dat goedkeuring van dergelijke ETF’s aanstaande is, is het feit dat onlangs enkele aanvragen voor ethereum (ETH) futures ETF’s werden ingetrokken. VanEck en Proshares dienden beide een aanvraag voor een ethereum futures ETF in, maar trokken deze op dezelfde dag weer in.

Dit is een goed teken voor de goedkeuring van bitcoin ETF’s. Waar ethereum ETF’s dus binnen een korte tijd weer werden ingetrokken, wel of niet op aandringen van de SEC, blijven de aanvragen voor bitcoin ETF’s nog altijd openstaan.

Volgens de analisten is dit genoeg reden om te geloven dat in de nabije toekomst enkele bitcoin ETF’s goedgekeurd zullen worden. Tevens stellen zij dat dit er hoogstwaarschijnlijk meerdere tegelijkertijd zullen zijn. Dit om een first mover advantage te voorkomen. 

Advertentie

Eindelijk bitcoin futures ETF’s in de VS

Doordat de SEC zo lang op zich laat wachten loopt de Verenigde Staten inmiddels achter op de rest van de wereld. Zo bestaan er al langere tijd ETF’s van crypto producten in een aantal andere landen. Zo bestaan er in Canada, Brazilië en Frankrijk al goedgekeurde ETF’s.

Het lijkt er echter steeds meer op dat Verenigde Staten niet veel langer achter zullen blijven. De CEO van Grayscale, Michael Sonnenschein, stelde onlangs ook dat het niet een kwestie is van ‘als’, maar ‘wanneer’ voordat bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten van de grond zullen komen.

Mocht het uiteindelijk zover komen dat zal dit voor een serieuze impuls kunnen zorgen in de markt. Veel traditionele investeerders zijn wel geïnteresseerd in digitale activa zoals bitcoin, maar zijn nog enigszins terughoudend. Door middel van ETF’s wordt het voor deze investeerders mogelijk om indirecte blootstelling aan de wereld van cryptocurrencies te krijgen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie