Roy van Krieken Roy van Krieken
21/08/2021 13:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2021 13:57

Ethereum (ETH) beursfondsaanvragen VanEck en Proshares plotseling teruggetrokken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) aanvragen VanEck en Proshares plotseling teruggetrokken

Foto: leksiv/Shutterstock

De wereld van cryptocurrencies wacht al een behoorlijke tijd vol verwachting op berichten van de Amerikaanse securities and exchange commission (SEC) over aangevraagde exchange-traded funds (ETF) van grote cryptocurrencies.

Mits dergelijke ETF’s door de SEC worden goedgekeurd kan dit voor een stroomversnelling van adoptie door traditionele investeerders zorgen. Het is om deze reden dat de crypto gemeenschap staat te popelen om de eerste uitspraken van de SEC te horen krijgen. Tot dusver is nog geen enkele ETF goedgekeurd en ligt er ondertussen een enorme stapel van aanvragen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

VanEck en Proshares trekken aanvraag terug

Een paar dagen geleden dienden grote vermogensbeheerders vanEck en Proshares onafhankelijk van elkaar ether (ETH) ETF’s in bij de Amerikaanse SEC. Echter, slechts twee dagen later hebben beide vermogensbeheerders deze aanvraag ook weer ingetrokken.

In documenten van de SEC is te zien dat beide bedrijven dus op dezelfde dag een aanvraag indienden en even later wederom op dezelfde dag deze aanvraag weer introkken. Het is nog onduidelijk waarom ze dit hebben gedaan en eveneens waarom deze bedrijven allebei op dezelfde momenten zo hebben gehandeld.

Advertisement

Ether ETF’s

Beide ETF’s zouden de focus hebben op ether. Het zou ervoor zorgen dat investeerders via een beursgenoteerd fonds blootstelling konden krijgen aan de op-een-na grootste cryptocurrency. Beide ETF’s zouden gebruik maken van ether derivaten zoals futures, samengevoegde investeringsvehikels en andere ETF’s. 

Volgens de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, is de kans groter dat ETF’s van dergelijke indirecte investeringsmogelijkheden worden goedgekeurd dan ETF’s die directe blootstelling aan cryptocurrencies realiseren.

vanEck had op het moment dat zij de aanvraag voor de ether ETF indiende al een aanvraag voor een bitcoin (BTC) ETF en een andere ether ETF liggen bij de SEC. Het doel van deze nieuwe ETF was de indirecte blootstelling middels onder andere derivaten. 

Voor veel investeerders zal het een teleurstelling zijn dat deze ETF’s zijn ingetrokken door de bedrijven die erachter zitten. Desalniettemin liggen er een groot aantal ETF’s van zowel bitcoin en ether wachtend op goedkeuring van de SEC. Vroeg of laat zal de SEC een uitspraak moeten doen over ieder van deze aanvragen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement