Roy van Krieken Roy van Krieken
06/08/2021 14:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2021 14:39

Gigantische vermogensbeheerder Invesco vraagt bitcoin (BTC) ETF aan bij Amerikaanse SEC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gigantische vermogensbeheerder Invesco vraagt bitcoin (BTC) ETF aan bij Amerikaanse SEC

Al enige tijd zijn er een aantal grote spelers in de Verenigde Staten bezig om een bitcoin (BTC) exchange traded fund (ETF) van de grond te krijgen. Onder meer Grayscale, Galaxy Digital en Fidelity zijn op dit moment hard aan het werk om goedkeuring te krijgen voor een dergelijke bitcoin ETF.

Dergelijke bitcoin ETF’s kunnen ervoor zorgen dat veel nieuwe investeerders worden aangetrokken. Op dit moment liggen er meer dan 13 aanvragen voor ETF’s bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Tot dusver heeft dit orgaan echter nog geen enkele aanvraag goedgekeurd.

Bitcoin nadert de “euforische fase” van de cryptomarkt, zegt onderzoek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Invesco vraagt bitcoin ETF aan

Het lijstje van aanvragen bij de Amerikaanse SEC lijkt alleen maar te groeien. Dit keer is de gigantische investeringsfirma Invesco aan de beurt. Invesco is een bedrijf met ruim $1,5 biljoen aan assets under management (AUM) en kantoren over de hele wereld. Een ware reus dus.

Invesco is geen nieuwkomer als het op ETF’s aankomt. Op dit moment beheert het bedrijf al 233 ETF’s in de Verenigde Staten. Op donderdag heeft Invesco een aanvraag bij de SEC ingediend om nu ook een bitcoin ETF aan hun assortiment toe te voegen.

Advertentie

Geen directe blootstelling aan bitcoin

Invesco laat in de aanvraag duidelijk weten dat hun ETF investeerders niet direct bloot zal stellen aan bitcoin. In plaats daarvan zal de ETF bestaan uit een aantal bitcoin gerelateerde producten. 

Enkele voorbeelden van dergelijke producten zijn Bitcoin Futures, het Grayscale Bitcoin Trust Fund, een aantal Canadese bitcoin ETF’s en wellicht zelfs een bedrijf als Microstrategy

“Het fonds zal niet direct in bitcoin investeren. Het fonds kan in exchange-traded products en private fondsen die over-the-counter worden verhandeld met directe blootstelling aan bitcoin investeren (collectief de Bitcoin-gerelateerde activa).

Het is nu aan de Amerikaanse SEC om knopen door te hakken. Waar andere landen zoals Canada al crypto-gerelateerde ETF’s hebben goedgekeurd lijkt de Verenigde Staten erg terughoudend. 

Op dit moment ligt er aanzienlijke stapel aanvragen bij het orgaan en vroeg of laat zal hier een uitspraak over gedaan moeten worden. Alleen de tijd zal uitwijzen wat de SEC zal beslissen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie