Roy van Krieken Roy van Krieken
10/10/2021 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2021 17:01

Bitcoin (BTC) futures ETF’s na jaren vertraging eindelijk in aantocht? SEC doet spoedig uitspraak

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) futures ETF’s na jaren vertraging eindelijk in aantocht SEC doet spoedig uitspraak

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Al jaren wachten crypto investeerders vol verwachting op de eventuele goedkeuring van bitcoin (BTC) beursfondsen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit orgaan heeft keer op keer de deadline voor een eventuele goedkeuring van degelijke ETF’s uitgesteld, maar nu komt een definitieve einddatum toch echt in zicht.

Bitcoin is een ‘Ponzi’ en ‘fraude’ volgens JPMorgan CEO
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin futures ETF’s

Een viertal bitcoin futures ETF’s zullen namelijk deze maand nog het oordeel van de SEC te horen krijgen. Het gaat hier om de ProShares Bitcoin Strategy ETF, Invesco Bitcoin Strategy ETF, VanEck Bitcoin Strategy ETF en Valkyrie Bitcoin Strategy ETF.

Mocht de SEC groen licht geven voor deze beursfondsen dan zullen dit de eerste van hun soort zijn op de Amerikaanse beurzen. Een dergelijke ontwikkeling zal enorm warm onthaald worden door de crypto gemeenschap over de hele wereld.

Een ETF analist van Bloomberg, James Seyffart, geeft aan dat hij gelooft dat de SEC hoogstwaarschijnlijk goedkeuring zal verlenen aan deze vier ETF’s. Hij benoemt dat de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, onlangs al aangaf dat bitcoin futures producten goed in de smaak vielen bij de SEC.

Volgens Jeyffart zou het erg vreemd zijn als Gensler in september eerst aangeeft dat bitcoin futures ETF’s gunstig werden bekeken door het orgaan om vervolgens een maand later dergelijke ETF’s te verwerpen.

Een andere ETF analist, Nate Geraci, stelt hetzelfde. Volgens hem is het onlogisch en oneerlijk om eerst een dergelijk positieve uitspraak over bitcoin futures ETF’s te doen om vervolgens het tegenovergestelde te doen.

Hij geeft ook aan dat dit voor de SEC een goede manier is om de harten van de crypto gemeenschap te winnen:

“Het goedkeuren van futures-based bitcoin ETF’s lijkt een gemakkelijke manier voor de SEC en voorzitter Gensler om een ‘win’ te krijgen en om progressief op het gebied van crypto te ogen.”

Niet iedereen is even positief over het aanstaande oordeel van de SEC over de bitcoin futures ETF’s. Zo zijn er ook analisten die verwachten dat de SEC eerst een gedetailleerd regulerend plan voor de crypto industrie op tafel wil hebben.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie