Kevin Schijven Kevin Schijven
12/08/2021 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2021 16:45

Ook Valkyrie probeert het op een andere manier en dient aanvraag voor bitcoin (BTC) futures ETF in bij SEC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ook Valkyrie probeert het op een andere manier en dient aanvraag voor bitcoin (BTC) futures ETF in bij SEC

Ook vermogensbeheerder Valyrie heeft nu een aanvraag voor een bitcoin (BTC) futures exchange-traded fund (ETF) ingediend. Dat blijkt uit de prospectus voor het beursgenoteerde fonds, gepubliceerd op 11 augustus.

Een groot aantal bedrijven heeft dit jaar aanvragen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend voor een beursgenoteerd bitcoin fonds, oftewel een bitcoin-ETF. De markt was door een verandering aan leiderschap bij de SEC positiever over de kans op een eventuele goedkeuring.

Echter hintte onlangs Gary Gensler, voorzitter van de SEC, dat een mogelijke goedkeuring er wellicht nog niet in zit, in elk geval weigerde hij erop in te gaan. In een andere speech hintte hij echter dat hij wellicht open zou staan voor een ETF verbonden aan futures.

Daarom dienden onlangs al drie Amerikaanse bedrijven nieuwe bitcoin-ETF aanvragen in, waaronder Invesco en VanEck. Valkyrie heeft zich gisteren bij deze bedrijven aangesloten. Valkyrie diende overigens, net als VanEck, al eerder een aanvraag in voor een reguliere (spot) bitcoin-ETF.

Het verschil met de reguliere ETF is dat deze fondsen niet direct in bitcoin investeren, maar indirect via investeringsproducten zoals futurescontracten.

“Het fonds zal niet rechtstreeks beleggen in bitcoin. Onder normale omstandigheden zal het Fonds trachten een aantal bitcoin-futurescontracten te kopen, zodat de totale nominale waarde van de bitcoin die ten grondslag ligt aan de door het Fonds gehouden futurescontracten zo dicht mogelijk bij 100% van het nettovermogen van het Fonds ligt.”

Aldus de aanraag van Valkyrie, die in eerste instantie alleen in de futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) wil investeren. Steven McClurg, medeoprichter en CIO van Valkyrie, zei gisteren nog het volgende over de uitspraken van Gensler:

“Ik denk dat zijn opmerkingen vrij duidelijk zijn dat er niet snel een pure spot bitcoin ETF komt maar dat futures producten mogelijk in overwegingen worden genomen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie