Roy van Krieken Roy van Krieken
05/03/2022 07:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2022 07:16

Bitcoin kan reddingsboei vormen voor Russen: Coinbase CEO

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Bitcoin kan reddingsboei vormen voor Russen: Coinbase CEO

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

De Russische invasie van Oekraïne heeft ertoe geleid dat Westerse landen ongeëvenaarde sancties hebben opgelegd aan Rusland. Deze sancties hebben nu al een gigantisch effect op de Russische economie. Volgens veel analisten zou Rusland echter voor een groot deel deze sancties kunnen omzeilen door gebruik te maken van de crypto industrie. Coinbase CEO, Briand Armstrong, liet in ieder geval weten dat zij voorlopig niet van plan zijn om Russische gebruikers te weten van hun platform.

Stad in Spanje wordt getransformeerd tot crypto hub
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Russische Coinbase gebruikers

Vanuit verschillende hoeken werd een oproep gedaan aan crypto exchanges over de hele wereld om Russische gebruikers de toegang tot deze crypto handelsplatformen te ontzeggen. Crypto exchanges zoals Binance en Kraken gaven eerder al aan dat zij het niet zagen zitten om dit pad te bewandelen.

Nu kunnen we ook de Amerikaanse crypto exchange Coinbase aan dit lijstje toevoegen. Brian Armstrong liet op Twitter weten dat hij niet gelooft dat Russische oligarchen in grote getalen gebruik maken van Coinbase of andere exchanges om sancties te omzeilen. Om die reden ziet hij ook geen reden om Russische gebruikers te weren van het platform.

Wel geeft Armstrong aan dat mogelijk de normale Russische staatsburgers de crypto industrie kunnen gebruiken om mogelijke negatieve financiële gevolgen van de sancties tot een minimum te beperken. 

Amerikaanse overheid

Het is dus duidelijk dat Coinbase niet op eigen houtje harde maatregelen tegen Russische gebruikers gaat nemen, maar kan niet uitsluiten dat zij in de toekomst vrijwel geen keus zullen hebben. Het zou kunnen dat in de nabije toekomst van hogerop een bevel krijgt om dit alsnog te doen, aldus Armstrong.

Als de Amerikaanse overheid besluit om crypto exchanges te sluiten voor Russische gebruikers dan zal Coinbase geen keus hebben dan hier aan toe te geven.

“Dit gezegd hebbende, als de regering van de VS besluit een verbod in te stellen, zullen wij ons uiteraard aan die wetten houden.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie