Roy van Krieken Roy van Krieken
16/02/2022 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 19:01

‘Bitcoin verbieden is hetzelfde als het internet verbieden’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
‘Bitcoin verbieden is hetzelfde als het internet verbieden’

Foto: Pavel Chepelev/Shutterstock

In sommige landen in de wereld is er op dit moment een discussie gaande over de toekomst van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Is een verbod op de crypto industrie verstandig, of moet de crypto industrie juist omarmd worden? Een van die landen is Rusland. De Minister van Financiën aldaar liet weten waarom hij gelooft dat het verbieden van de crypto sector volslagen onzin is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto verbod is onmogelijk

Tijdens een interview met Forbes Russia liet deze minister, Anton Siluanov, weten dat hij het totaal onrealistisch acht om de crypto industrie te kunnen verbieden. Volgens hem gaat de vergelijking tussen de crypto industrie en het internet goed op. Het zou voor een overheid schier onmogelijk zijn om vandaag de dag het internet te verbieden, net als de crypto industrie.

Wel geeft Siluanov aan dat de Russische overheid zo snel mogelijk moet beginnen met het reguleren van de crypto industrie. Volgens hem is dit een veel betere optie dan verbieden omdat op deze manier de overheid in staat gesteld wordt om het overzicht op de financiële markt te verbeteren. Daarnaast kan regulatie ervoor zorgen dat er extra belasting kan worden geheven om de staatskas te spekken.

Russische centrale bank

De grootste tegenstander van crypto omarming is Rusland is de centrale bank. Zij adviseren de overheid sterk om de crypto industrie volledig te verbannen. Zij geven aan dat de wereld van crypto grote gevaren met zich meebrengt. Het creëert risico’s voor particuliere investeerders en de volatiliteit kan de traditionele markten ‘infecteren’.

Siluanov erkent dat dit problemen zijn die mogelijk kleven aan de crypto industrie. De oplossing is volgens hem niet een verbod, maar regulatie. Hij geeft ook aan dat de Russische overheid daarom met een plan kan komen om het handelen en investeren in cryptocurrencies maar voor een beperkte groep beschikbaar te stellen.

Het zal nog wel even duren voordat definitief de kogel door de kerk is wat betreft regelgeving is Rusland. De signalen zijn op dit moment positief. Veel prominente staatslieden lijken achter regulatie in plaats van een verbod te staan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie