Simon Bosch Simon Bosch
02/07/2022 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2022 07:15

Bitvavo positief over nieuwe Europese crypto-wetgeving

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Na eindeloos gepraat is het dan zover: het Europees Parlement heeft het belangrijke MiCA-wetsvoorstel goedgekeurd. Dit houdt in dat alle EU-lidstaten ten opzichte van elkaar ongeveer gelijke regulaties voor cryptocurrencies zullen hebben. Bitvavo is er blij mee.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitvavo is positief

Donderdag werd na ruim 2 jaar van onderhandelingen door het Europees Parlement en de lidstaten een akkoord bereikt. De nieuwe wetten moeten ervoor zorgen dat er meer informatie beschikbaar komt bij transacties, om witwassen tegen te gaan. Het handelsplatform ziet de markt dankzij deze regulering alsmaar verder professionaliseren.

Het grootste Nederlandse handelsplatform voor cryptovaluta, Bitvavo, staat positief tegenover de nieuwe Europese wetgeving. Dat verklaarde de crypto-exchange in een statement aan Crypto Insiders.

Advertentie

Ruimte voor interpretatie

Hoewel nog niet alle details bekend zijn en er ruimte overblijft voor interpretatie door toezichthouders, zorgt de overeenstemming over de wetten MiCA en TFR voor meer duidelijkheid over de regulering in verschillende Europese lidstaten. Daarnaast gaan crypto-partijen dankzij de nieuwe wetgeving onder een vergelijkbaar regime vallen als traditionele financiële instellingen.

Mark Nuvelstijn, CEO van Bitvavo, zegt:

In onze ogen zorgt regulering voor meer bescherming van de consument en eerlijke concurrentie. We zijn dan ook actief betrokken geweest en hebben samen met de industrie veel tijd gestopt in het spreken met de Europese Commissie en het Europees Parlement. In onze gesprekken zien we dat er een groot verschil is in kennisniveau bij politici en beleidsmakers. Bij het ontwerpen van die wetten is het juist van belang rekening te houden met de karakteristieken van de crypto industrie. Daarom delen we onze kennis.

De nieuwe wetten komen nadat cryptocurrencies in veel landen bijna zó streng gereguleerd gingen worden dat de voordelen van cryptocurrencies bijna zouden verdwijnen. Het is juist belangrijk om rekening te houden met de eigenzinnige karakteristieken van de crypto-industrie. Nu is de Europese Unie weliswaar voorzichtig, maar het ziet nu wel in dat crypto grote mogelijkheden biedt. De regulaties zullen vermoedelijk streng zijn, maar wel eerlijk.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie