Simon Bosch Simon Bosch
06/11/2022 19:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2022 19:35

CEO crypto-lobbygroep CDC: volgende president VS wordt pro-crypto

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
CEO crypto-lobbygroep CDC: volgende president VS wordt pro-crypto

Foto: mark reinstein / Shutterstock.com

Je zou het misschien niet zeggen, maar politiek is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor de wereld van cryptocurrencies. Een paar jaar geleden konden politici de markt nog volkomen links laten liggen, maar nu geldt dat absoluut niet meer. De CEO van een belangrijke lobbygroep denkt dat de volgende president van de Verenigde Staten pro-crypto zal zijn.

Rusland gebruikt crypto stablecoin USDT tegen wereldwijde sancties
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Joe Biden-opvolger wordt pro-crypto?

Chamber of Digital Commerce-CEO Perianne Boring was afgelopen week bij CNBC te zien. Hier verklaarde ze dat de groei van de crypto-industrie exact is waarom de industrie niet meer te negeren is. Ze refereert naar een onderzoek van Grayscale, dat constateert dat één op de vijf stemgerechtigden in de Verenigde Staten investeert in crypto.

Meer dan de helft van de verwachte stemmers in de aankomende midterm-verkiezingen begin volgend jaar zou eerder gaan stemmen als een kandidaat rekening houdt met crypto. Deze groep overweegt ook crypto-beleid mee te nemen bij het stemmen. Sterker nog, 79% van alle Amerikanen wil een duidelijker crypto-beleid.

Dit geeft aan dat cryptovaluta zoals bitcoin (BTC) vermoedelijk al zó belangrijk zijn dat de politiek er op den duur wel rekening mee moet houden. Digitale activa zijn namelijk duidelijk een manier om stemmen te winnen, en dat is waar de politiek om draait. Boring benadrukt ook dat het promoten volledig losstaat van welke partij mensen liever in de regering zien.

Advertentie

Bitcoin en crypto regulatie VS lopen achter

Veel landen zijn de afgelopen maanden en jaren steeds progressiever geworden in hun crypto-regulatie. Zo is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk, Richi Sunak, een uitgesproken voorstander van crypto. Maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is nog altijd erg terughoudend. Zo vindt het dat de markt helemaal niet zo decentraal is als we graag denken.

Ook is de SEC geen fan van Non-Fungible Tokens (NFT’s). De beleidsmaker onderzoekt of Bored Ape Yacht Club-ontwikkelaars Yuga Labs niet op onwettige wijze zijn NFT’s als aandelen heeft verkocht. In ieder geval kan er nog een hoop verbeteren als de overheid van de VS ‘pro-crypto’ wordt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie