Simon Bosch Simon Bosch
25/10/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2022 11:15

Nieuwe Britse premier Rishi Sunak is crypto-voorstander

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Nieuwe Britse premier Rishi Sunak is crypto-voorstander

Foto: I T S / Shutterstock.com

Het is wel eens beter gegaan met het Verenigd Koninkrijk. De waarde van Britse pond én de staatsobligaties dalen in waarde alsof het niets is, waardoor het land bijna failliet dreigt te gaan. Nu is de kersverse regering ook al opgeheven, maar er is hoop. Het VK lijkt meer nadruk op crypto te gaan leggen de komende jaren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Truss-regering bestond niet eens twee maanden

Als je dacht dat Nederland en België de afgelopen jaren al moeilijk hebben gedaan met het vormen van regeringen, dan heb je het VK nog niet gezien. De regering van Liz Truss bestond slechts sinds 6 september, maar deze wordt al op dinsdag officieel ontmanteld. De regeerperiode duurde dus niet eens twee maanden. Afgelopen vrijdag diende ze al haar ontslag in.

Wat de oorzaak nou precies is valt nooit met zekerheid te zeggen, maar de economische situatie in het VK is wel een hele belangrijke. Truss wilde een klein overheidsbudget aanhouden om te voorkomen dat de overheid failliet zou gaan. Zuinig aan doen is natuurlijk verstandig, maar niet als je je kiezers tevreden wilt houden. Als de economie op instorten staat is het extra lastig om alle neuzen in een regering één kant op te houden.

Advertentie

Nieuwe premier is pro-crypto

Maar nu is er al een nieuwe premier aangenomen: Rishi Sunak. Deze voormalig Minister van Financiën staat er ondanks de omstandigheden veel positiever in. Hij stond aan de wieg van de gunstige crypto-regulaties in het VK, waardoor het op weg is om een ‘crypto-hub’ te worden. Sunak lijkt dit op een veel grotere schaal te willen doortrekken.

Cryptocurrencies kunnen in theorie het financiële systeem redden, maar dan moet de overheid hier wel mee instemmen. Dat lijkt met Sunak wel snor te zitten. Hij riep de British Royal Mint al op om non-fungible tokens (NFT) te minten. Ook voert de overheid al net zulke serieuze gesprekken met belangrijke crypto-bedrijven als Binance, Circle en Coinbase als met grote investeringsbanken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie