Roy van Krieken Roy van Krieken
09/07/2021 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2021 17:33

China blokkeert bitcoin (BTC) exchange Binance

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
China blokkeert bitcoin (BTC) exchange Binance

Opnieuw ligt de grootste crypto exchange van de wereld stevig onder vuur. Waar eerder deze week al naar buiten kwam dat onder meer het Verenigd Koninkrijk, Thailand en de Kaaimaneilanden uithaalden naar Binance kunnen we nu China toevoegen aan dit rijtje.

Dat nu China aan de beurt is om Binance het leven zuur te maken komt niet als verrassing. China is al enige tijd bezig om alles wat cryptocurrencies te maken heeft uit het land te verwijderen.

Met SBF in de cel, richten slachtoffers zich nu op crypto-influencers
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

China zet uitbanning van crypto voort

Ditmaal is Binance aan de beurt in China. Gisteren werd voor veel gebruikers van de crypto exchange in China duidelijk dat zij geen toegang meer hadden tot de website en de app. 

De “great firewall” in China maakt het voor gebruikers onmogelijk om toegang te krijgen tot Binance, tenzij gebruikers gebruik maken van zogenaamde virtual private networks (VPN). Voor veel internetgebruikers in China is het gebruik maken van dergelijke VPN’s aan de order van de dag, omdat ook websites zoals Google en Facebook anders niet beschikbaar zijn.

Interessant om op te merken is het feit dat andere exchanges in China nog gewoon beschikbaar zijn. Concurrerende exchanges Huobi en OKEx lijken tot dusver on aangetast in China. Of dit zo blijft moet uiteraard nog maar blijken.

Oorspronkelijk was Binance gevestigd in China. Echter, in 2017 verhuisde de grote exchange naar de Kaaimaneilanden door onder meer de kritische houding van de Chinese overheid jegens de exchange. Sindsdien heeft Binance veelal onder vuur gelegen en was Binance fear, uncertainty & doubt (FUD) een veelvoorkomend onderwerp in de crypto nieuwscyclus.

Het verbieden van Binance is de laatste ontwikkeling in het hardhandig optreden van de Chinese overheid tegen de wereld van cryptocurrencies. Eerst werden miners massaal opgedragen zo snel mogelijk te vertrekken en nu zijn dus ook crypto exchanges niet meer veilig in het land.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie