Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Overheid en regulatie China wil anonimiteit van blockchain tegengaan

China wil anonimiteit van blockchain tegengaan

De Chinese overheid wil nieuwe wetgeving invoeren die blockchain bedrijven verplicht hun gebruikers te laten registeren onder hun echte naam inclusief identificatienummer, zo meldt de South China Morning Post (SCMP).

De Cyberspace Administration of China (CAC), het regelgevend orgaan voor het Chinese internet, diende het voorstel vrijdag in. De CAC is momenteel, tot de deadline van 2 november, op zoek naar feedback van het publiek omtrent de regelgeving. Verder heeft de CAC nog niet aangegeven wanneer de wetgeving van kracht zou gaan.

- Advertentie -

De wetgeving verplicht blockchain-bedrijven gebruikersgegevens op te slaan en deze data inzichtelijk te maken voor de autoriteiten. Tevens zijn bedrijven verplicht content te censureren die een dreiging voor de nationale veiligheid zou kunnen vormen.

Ook moeten de bedrijven zich tien dagen voordat zij operationeel zijn registeren bij de CAC. Als het gaat om zwaar gereguleerde sectoren, zoals bijvoorbeeld het onderwijs of de farmaceutische industrie, dan moeten zij eerst de desbetreffende vergunningen aanvragen voordat zij zich bij de CAC mogen registreren.

Volgens de SCMP komt deze regelgeving na een open brief die door een student op een blockchain werd geplaatst, nadat de brief verwijderd of gecensureerd werd op sociale media zoals WeChat en Weibo. De student sprak over seksuele intimidatie, aanranding en een universiteit die de student het zwijgen had opgelegd. De brief verscheen vervolgens op het Ethereum netwerk, een transparant blockchain-netwerk, waarop iedereen de brief kan lezen en de Chinese overheid niet kan censureren.

De nieuwe regelgeving komt niet als een verrassing. De Chinese overheid staat bekend om haar censuur. Sociale media platformen zoals Google, Facebook, Youtube en Twitter zijn er verbannen. Tevens heeft China zich streng opgesteld tegenover alles crypto. Handelen in cryptocurrencies is er verboden, maar ook initial coin offerings (ICO), cryptocurrency-exchanges en elk (media)platform dat crypto aanprijst. Diensten als WeChat verplichten gebruikers al te registeren met een identificatienummer.

Toch lijkt de crypto-handel gewoon door te zetten in China ondanks alle inspanningen van de overheid. Het is dan ook maar de vraag wat het effect van deze nieuwe wetgeving gaat zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.190,72 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.093,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.151,59 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.159,82 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.165,61 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...