Rico Engelbarts
09/09/2018 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2018 16:30

Chinese traders weten vooralsnog crypto-verbod te omzeilen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
chinese_traders_weten_vooralsnog_crypto_verbod_te_omzeilen

Hoewel de Chinese overheid haar verbod op cryptocurrency als succesvol beschouwt, lijkt het erop dat handelaren meerdere manieren hebben gevonden om dit verbod te omzeilen, ondanks de aanscherping van het toezicht op crypto door overheidsinstanties. Ook vinden cryptocurrency-exchanges manieren om sluiting door de overheid te voorkomen, waardoor Chinese burgers nog altijd in staat zijn om te handelen in crypto.
Eind vorige maand meldde de Shanghai Securities Times, de spreekbuis van de Chinese financiële autoriteiten, dat China haar burgers de toegang tot illegaal opererende exchanges gaat weigeren en dat de Chinese autoriteiten ook de toegang tot 124 cryptocurrency-exchanges met buitenlandse IP-adressen, zullen blokkeren. Die buitenlandse exchanges weten dit verbod echter te omzeilen door regelmatig hun domeinnamen te veranderen en zo niet ontdekt worden. Tevens hebben zij hun servers verplaatst naar landen buiten China, waardoor het voor Chinese autoriteiten nagenoeg onmogelijk is om toezicht te houden en de illegale exchanges te blokkeren.
Hoewel overheidsinstanties regelmatig illegale initial coin offerings (ICO’s) stilleggen en de toegang tot buitenlandse exchanges blokkeren, lijkt het er niet op dat de overheid ooit haar burgers volledig de toegang tot crypto-exchanges zal kunnen ontzeggen. Terence Tsang, COO van TideBit, een gecentraliseerde crypto-exchange gevestigd in Hong Kong en Taiwan zegt het volgende hierover:

De nieuwste waarschuwing en mogelijk strengere controles op buitenlandse platformen is gericht op een reeks kleinere exchanges die beweerd hebben buitenlandse ondernemingen te zijn, maar feitelijk opereren in China en beweren dat ze hun activiteiten uitbesteed hebben aan een Chinees bedrijf.

Naast het gebruik van illegaal opererende exchanges, gebruiken Chinese traders ook peer-to-peer-handel om het verbod te omzeilen en cryptocurrency rechtstreeks uit te wisselen tussen wallets, zonder de noodzaak van een tussenpersoon, zoals een exchange. Zulke transacties worden uitgevoerd door fiat-valuta (zoals de Chinese yuan) om te zetten in de stablecoin Tether (USDT) en deze vervolgens door te sturen als betaling in ruil voor cryptocurrencies. Daarbij worden alle online handelingen uitgevoerd via een Virtual Private Network (VPN).
De Chinese regering heeft nog geen actie ondernomen om VPN’s te blokkeren, hoewel een verbod hierop er wel voor zou zorgen dat peer-to-peer crypto-transacties moeilijker uit te voeren zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie